Fransa Açık final maçından 5 dakika önce: Büyükannemi kaybettik

Fransa Açık final maçından 5 dakika önce: Büyükannemi kaybettik

Fransa Açık'ta Novak Djokovic'e 3-2 yenilerek şampiyonluğu kaybeden Yunan raket Stefanos Tsitsipas'ın maçtan 5 dakika önce büyükannesinin ölüm haberini aldığı ortaya çıktı. 

İlk kez bir grand slam finalinde oynayan Stefanos Tsitsipas, pazar günü oynanan Fransa Açık finalinde Novak Djokovic'e karşı ilk iki seti 7-6 ve 6-2 alarak şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. Ancak sonraki üç sette kazanan 6-3, 6-2 ve 6-4'lük skorlarla Djokovic olmuş ve Sırp raket şampiyonluğa ulaşmıştı.

Tsitsipas maç sonrası yaptığı açıklamada müsabaka başlamadan 5 dakika önce büyükannesini kaybettiğini açıkladı. 

Fransa Açık final maçından 5 dakika önce: Büyükannemi kaybettik - Resim : 1

Büyükannesi için "Hayata olan inancı, istekliğiliği, tandığım hiçbir insanla karşılaştırılamayacak kadar akıllı bir kadındı" ifadelerini kullanan Yunan raket "Bu dünyada onun gibi daha fazla insan olmalı. Onun gibi insanlar seni hayata döndürüyor. Hayal kurmanı sağlıyor. Büyükannecim, babamı büyüttüğün için teşekkür ederim" dedi. 

Maçla ilgili de bir paylaşım yapan Tsitsipas, "Hayat kazanmak ya da kaybetmekle ilgili değildir. İster tek başına ister başkalarıyla olsun hayatının her anının tadını çıkarmakla ilgilidir. Sefalet  olmadan anlamlı bir hayat yaşamaktır önemli olan. Kupa kaldırmak, zafer kazanmak bir şeydir ama her şey değil" diye yazdı.

Fransa Açık final maçından 5 dakika önce: Büyükannemi kaybettik - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

Fransa Açık Novak Djokovic Stefanos Tsitsipas