Formula 1 yıldızına EURO 2020'de soygun şoku!

Formula 1 yıldızına EURO 2020'de soygun şoku!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden McLaren'in sürücüsü Lando Norris'in soygun kurbanı olduğu açıklandı. McLaren da, Norris'in Avrupa Şampiyonası final maçının çıkışında saldırıya uğradığını doğruladı.

21 yaşındaki İngiliz pilot Lando Norris, Pazar günü ülkesinin İtalya'yla karşılaştığı Avrupa Şampiyonası finalini Wembley Stadyumu'nda takip eden seyirciler arasındaydı. 

Final maçı başlamadan önce 2500 kadar biletsiz taraftar Wembley Stadyumu'nu basmış ve olay yerinde büyük arbedeler yaşanmıştı. Pazar gecesi EURO 2020'de İngiltere-İyalya mücadelesindeki kaos sırında Norris'in McLaren spor aracına binmeden önce durdurulduğu ve İngiliz pilotun 40 bin pound değerindeki saatinin çalındığını iddia etmişti.

Final öncesinde stadyumun dışında toplanan taraftarlar, aniden stantların altındaki alana koşarak, stadyuma girmeye çalıştı. Polis, bölgenin "son derece meşgul" olduğunu ve bileti olmayan hiç kimsenin Wembley'e seyahat etmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Wembley Stadyumu'ndan bir sözcü ise, "Stadyumun dış güvenlik çevre alanında meydana gelen bir olayla ilgileniyoruz ve polisin desteğini alıyoruz. İlgili alanlarda güvenlik önlemleri hızlı bir şekilde devreye alındı ve stadyuma bilet almayan kişilerle ilgili herhangi bir güvenlik ihlali yaşanmadı" açıklamasında bulundu.

McLaren, bu konudaki iddiaların ardından dün akşam yayınladığı açıklamada Norris'in maç çıkışında saldırıya uğradığını ve bu saldırıda Norris'in saatinin çalındığını doğruladı. Norris'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, bunun artık emniyet yetkililerinin işi olduğu söylendi. 

"Şans eseri Lando yaralanmadı, ancak anlaşılır bir şekilde sarsıldı. Bütün takım Lando'yu destekliyor ve bizim gibi yarış tutkunlarının ona bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Britanya Grand Prix'si için en iyi dileklerini göndermek istediklerinden eminiz." denildi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Lando Norris Formula 1 Dünya Şampiyonası McLaren EURO 2020