Fikret Orman: "Beşiktaş'ın kadrosu çok iyi!"

Beşiktaş
Fikret Orman: "Beşiktaş'ın kadrosu çok iyi!"

Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Fikret Orman, katıldığı bir televizyon programında Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu olduğunu, alınan kötü sonuçlardan sonra sonuca endeksli yorumlar yapıldığını söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da katıldığı canlı yayında başkanlığı bırakmasının arkasındaki sebepleri anlatırken birçok konu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Siyah beyazlı ekibin Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda her iki maçta da BB Erzurumspor'da 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etmesi üzerine Fikret Orman, "Beşiktaş'ın Başkanı olduğum dönemde de Türkiye Kupası'nı çok önemsemezdim. Beşiktaş'ın esas hedefi her zaman Süper Lig şampiyonluğudur." dedi.

"ABDULLAH AVCI'YA SAHİP ÇIKALIM"

Teknik Direktör Abdullah Avcı'ya sahip çıkılması gerektiğini belirten Fikret Orman, "Hocamızı kamuoyunda tartışmak işi negatife çevirir. Abdullah Avcı tartışılacak bir isim değildir. Her zaman güneşli günler olmaz. Yağmur yağar, kar yağar. Burada başkan ve yönetim kurulunun tavrı çok önemli. Ben Şenol hocaya hep sahip çıktım. Beşiktaş'ın 117 senelik bir camia. 15 şampiyonluğu var. Demek ki her sene şampiyon olmamışız. Abdullah Avcı'nın kariyeri belli, adamlığı belli. Futbol bilgisi yüksek olan bir kişilik. Ona sahip çıkmamız lazım. İstikrar doğrudur. Hoca değiştirmekle başarı gelmez. " ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN KADROSUNA ÖVGÜ

Beşiktaş'ın çok kaliteli bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Fikret Orman, "Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarını kazansaydık bu sefer de herkes kadro kaliteli diyecekti. Çünkü sonuca endeksli yorumlar yapılıyor. Milli takımın santrforu Burak Yılmaz, bizde. Geri 4'lüdeki oyuncuların kariyerleri ortada. Gökhan, Caner, Vida, Victor Ruiz, onun yedeği Enzo Roco. Hepsi çok önemli. Önünde Atiba ve Elneny, çok iyi iki ön libero. Ljajic çok iyi 10 numara. Oğuzhan, Oğuzhan gibi olsa müthiş bir oyuncu. " şeklinde konuştu.

"YAPTIĞIMIZ TRANSFERLERİN YÜZDE 80'İ DOĞRUYDU"

Görevde olduğu dönem boyunca büyük oranda doğru transferler yaptıklarını belirten Fikret Orman, "Dönemimizde gerçekleşen transferlerin yüzde 70'i-80'i doğru transferlerdir. Yüzde 10-15-20 seviyesinde yanlış yapmış olduğumuz transferler vardır. Boyko mesela iyi bir kaleciydi, ama tutmadı, başarısız bir transferdi. Aras Özbiliz de Rusya'dayken müthişti, bizde olmadı." ifadelerini kullandı.

"CAMİANIN BENDEN BIKTIĞINI DÜŞÜNDÜM VE BIRAKTIM"

Ekonomik çıkılmazı gördüğü için başkanlığı bırakıp kaçtığı yönündeki iddiaları yalanlayan Fikret Orman, "Seçimi kazandıktan sonra 'üç sene bırakın da bunu bütünlükle götürelim' demiştim. Bırakmadılar. Seçimden sonra radikal kararlar aldık. BJK TV'yi kapattık. Amatör sporların bazılarından vazgeçtik. Ben 5 ay sonra görevi bırakacağımı bilsem manyak mıyım bu kararları alayım. Eleştirilerin şiddeti fazlasıyla artınca başkanlığı bırakmak zorunda kaldım. Beşiktaş camiasının artık benden bıktığını düşünmeye başladım. Stadyumda insanlar bana düşmanca bakıyordu. Eğer o stadyumda geziyorlarsa benim sayemde. Ekibimizle birlikte iyi işler yaptık. Biz Beşiktaş'a kötü bir şey yapmadık. İki sene üst üste şampiyon olduk. Şampiyonlar Liginden namağlup çıktık. Tarihinden daha fazla sponsorluk anlaşması yaptık. Elimizden geldiğince Beşiktaş'a hizmet ettik." açıklamasında bulundu. 

"AHMET NUR ÇEBİ'YLE BİR DAHA GÖRÜŞMEM"

Beşiktaş geleneklerinde eskiyi kötülemenin yeri olmadığını söyleyen Fikret Orman, "Ne yazık ki ben bıraktıktan sonra sürekli bir eskiyi kötüleme durumu var. Mevcut Yönetim Kurulu üyelerinden 6 tanesi benimle birlikte Beşiktaş yönetimine giren, benimle çalışan insanlar. Ahmet Nur Çebi ile bir daha muhtemelen bir araya gelmeyiz." dedi.

Fikret Orman Beşiktaş Ahmet Nur Çebi