FIFA'dan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e ceza!

İspanya
FIFA'dan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e ceza!
FOTOĞRAF: Reuters

FIFA, 2023 Kadınlar Dünya Kupası şampiyonluk seremonisi sırasında futbolcu Jenni Hermoso'yu öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'e 90 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon olan İspanya'da kupa seremonisi sırasında yaşanan skandal olay tüm dünyada konuşulmaya devam ediyor.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, kupa töreni sırasında İspanyol futbolcu Jenni Hermoso'u öpmüş, daha sonrasında Hermoso bu olayın kendisinin rızası dışında gerçekleştiğini söylemişti.

 

Rubiales hakkında soruşturma açan FIFA Disiplin Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, RFEF Başkanı'nın bugünden geçerli olmak üzere 90 gün boyunca görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Bugünden geçerli olacak olan bu uzaklaştırma, ilk olarak 90 günlük bir süre boyunca devam edecektir ve Sayın Luis Rubiales aleyhine 24 Ağustos Perşembe günü açılan soruşturmanın tamamlanmasına kadar devam edecektir." denildi.

Rubiales, Hermoso'yu öpme anını "kutlamanın verdiği coşku, rıza ve karşılığı olan bir hareket" olarak ifade etse de İspanyol futbolcu kendi rızasının olmadığını savundu.

İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez'den futbol derneklerine, Barcelona ve Real Madrid kulüplerine kadar siyasi ve spor dünyasından birçok kişi ve kurum, Rubiales'in istifasını istiyor.

Kaynak: Haber Global TV

FIFA Luis Rubiales İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Jenni Hermoso FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası