FIBA'dan İsrail takımlarıyla karşılaşacak olan Bursaspor ve Galatasaray hakkında skandal karar!

basketbol Galatasaray Bursaspor
FIBA'dan İsrail takımlarıyla karşılaşacak olan Bursaspor ve Galatasaray hakkında skandal karar!

Basketbol Şampiyonlar Ligi, Bursaspor ve Galatasaray'ın İsrail temsilcileriyle Türkiye'de yapacağı maçların seyircisiz olarak Bosna Hersek'te oynanması yönünde karar aldığını açıkladı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden ekiplerden Bursaspor ve Galatasaray'ın İsrail temsilcileriyle Türkiye'de yapacağı karşılaşmaların Bosna Hersek'teki Laktasi şehrinde oynanacağını açıkladı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor'un F Grubu'nda İsrail ekibi Hapoel Holon ve Galatasaray'ın ise G Grubu'nda Hapoel Bank Yahav Jerusalem ile iç sahada yapması gereken maçların Laktasi'de oynanacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada iki karşılaşmanın da güvenlik endişesi nedeniyle Bursa ve İstanbul şehirlerinde oynanmaması yönünde bir karar alındığını ifadeleri kullanıldı.

Bursaspor ile Hapoel Holon arasında oynanacak karşılaşmanın 29 Kasım Çarşamba günü, Galatasaray'ın Hapoel Bank Yahav Jerusalem ile yapacağı maçın da 30 Kasım Perşembe günü oynanacağını açıkladı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basketbol Şampiyonlar Ligi oyuncuların, taraftarların ve karşılaşmada görev alan herkesin güvenliğini en ön planda tutulduğunu yineler ve bu kararın alınmasında emeği geçen ilgililere yardımları için teşekkür eder" açıklaması yapıldı.

BEŞİKTAŞ SIRBİSTAN'DA OYNAYACAK

EuroCup'ta mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş'ın da Hapoel Shlomo Tel Aviv ile İstanbul'da yapacağı karşılaşmanın Sırbistan'da oynanacağı belirtildi.

Beşiktaş'ın resmi internet sitesinden kararla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"EuroCup 9. haftasında Beşiktaş Takımımızla İsrail temsilcisi Hapoel Shlomo Tel Aviv arasında 29 Kasım Çarşamba günü ev sahipliğimizde oynanması planlanan karşılaşma güvenlik gerekçesiyle aynı gün TSİ 21.00’de İsrail ekibinin ev sahipliğinde Sırbistan’ın Belgrad kentinde bulunan Aleksandar Nikolić Hall’de (Pionir) oynanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

Kaynak: Haber Global TV