Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'ı nasıl oldu da Atletico Madrid, Bayern Münih, Inter ve Milan'dan daha değerli hale geldi?

Brighton futbol Ferdi Kadıoğlu
Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'ı nasıl oldu da Atletico Madrid, Bayern Münih, Inter ve Milan'dan daha değerli hale geldi?

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi dünyanın en değerli 100 takımını açıklarken 11. sırada yer alan Brighton herkesi şaşırttı. Peki orta sıra takımı olan İngiliz ekibinin sırrı ne?

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) dünyanın en değerli 100 takımını açıkladı. Liste hazırlanırken oyuncuların sözleşmeleri baz alındı.

Veriler daha önceki çalışmalardan tamamen farklı ve profesyonel futbolcuların transfer fiyatların belirlenmesinde dikkate alınan tüm faktörleri içeriyor.

Kullanılan metodoloji çok sayıda değişkene dayanıyor. Sözleşme, yaş, oynanan maçların seviyeleri, kulüp ve milli takımlarda alınan dakikalar, ortalama puanlar, ilk 11 oyuncusu olup olmadığı, uluslararası statüsü, satış potansiyeli vs. gibi.

Listenin zirvesinde Real Madrid'in çıkması kimseyi şaşırtmadı. Vini, Mbappe, Bellingham gibi tecrübeli gençlerin yanı sıra Endrick ve Arda Güler gibi gelecek 10 yılın yıldızlarına sahip olan İspanyol devinin değeri 1 milyar 728 milyon euro olarak hesaplandı.

Real Madrid'in ardından Manchester City, Chelsea, Arsenal ve Barcelona ilk 5'i tamamladı. Beş takımın da özelliği var olan yıldızların yanı sıra gelecek vadeden yıldız adaylarına da sahip olmaları.

Listede Premier Lig baskındı. İngiliz liginin malum altılısı ilk 10'da yer alırken ilk sürpriz Bayer Leverkusen'in 10. sırada yer almasıydı. Xabi'nin takımı Bayern Münih'in bile üzerinde yer aldı. İki takımın arasındaki ekip ise en büyük sürprizdi.

Leverkusen'in hemen ardından 11. sırada Brighton yer aldı. Premier Lig ekibini Türkiye, Ferdi Kadıoğlu transferiyle tanıyor.

İngiliz liginin orta sıra takımı nasıl olup da dünyanın en değerli 11. kulübü seçildi? Bayern Münih'i, Atletico Madrid'i, Inter'i, Milan'ı geride nasıl bıraktı?

Brighton'ın en değerli oyuncusu 58 ila 78 milyon arasında değer biçilen Joao Pedro. Bu üstündeki takımların yıldızlarının çok gerisinde.

Brighton'ın sırrı transferdeki alım-satım yeteneğinde yatıyor. Gelecek vadeden genç oyuncuları alırken Mac Allister, Moises Caicedo gibi yıldızlarını astronomik ücretlerle sattılar. İşin sırrı transfer politikasında.