Fenerbahçe'ye Samatta müjdesi! İki kulüp birden talip oldu

Fenerbahçe
Fenerbahçe'ye Samatta müjdesi! İki kulüp birden talip oldu

Fenerbahçe'de gözden çıkarılan isimlerin başında gelen Tanzanyalı golcü Mbwana Ally Samatta için Belçika ekibi KRC Genk ve İngiltere Championship takımlarından Cardiff City devreye girdi.

Belçikalı gazeteci Sacha Tavolieri'nin haberine göre; Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen isimlerin başında gelen Mbwana Samatta, bir süredir İngiltere Championship takımlarından Cardiff City ile transfer görüşmelerinde bulunuyordu.

Tanzanyalı golcü için son olarak eski takımı KRC Genk de devreye girdi. Belçika temsilcisi Samatta'yı kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.

2016-2020 yılları arasında KRC Genk forması giyen Samatta, 191 maçta 96 gole doğrudan katkı (76 gol - 20 asist) sağlamış, ardından 10 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekibi Aston Villa'ya satılmıştı.

SAMATTA'NIN FENERBAHÇE KARİYERİ

Fenerbahçe'nin 6 milyon Euro bonservis ödeyerek Aston Villa'dan transfer ettiği Samatta, sarı-lacivertli forma altında 32 maça çıktı ve 6 gol atarak beklentilerin çok uzağında kaldı.

Geçtiğimiz sezon Royal Antwerp'e kiralanan 29 yaşındaki golcü futbolcu, 38 resmi maçta 9 gol - 4 asistlik performans ortaya koymuştu.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Mbwana Samatta Cardiff City Fenerbahçe transfer haberleri