Fenerbahçe'ye 2024 yılı Fair Play Altın Şeref Bayrağı Ödülü

Fenerbahçe
Fenerbahçe'ye 2024 yılı Fair Play Altın Şeref Bayrağı Ödülü

Fenerbahçe, '2024 yılı Fair Play Altın Şeref Bayrağı Ödülü'ne layık görüldü.

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu'nun olimpiyatlara en çok sporcu gönderen ve fair play değerlerini benimsemiş spor kulüplerini ödüllendirmek amacıyla başlattığı 'Şeref Bayrağı' organizasyonunda birinci oldu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Millî takımlara en çok sporcu gönderen, Olimpiyatlara, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına giden sporcularıyla ülkesinin medarı iftiharı olan,

Olimpik branşlara rekor sayıda sporcusuyla büyük katkılar veren Fenerbahçemiz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafından “2024 yılı Fair Play Altın Şeref Bayrağı Ödülü’ne” layık görüldü.

1500’e yakın spor kulübünün değerlendirildiği süreç sonunda Kulübümüz,

ülkemizin en başarılı spor kulübü seçilerek Fair Play Altın Şeref Bayrağını 4 yıl boyunca gönderinde dalgalandırmaya hak kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü gümüş, Enka Spor Kulübü de bronz Şeref Bayrağının sahibi oldu.

Fenerbahçemiz Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları sonrasında ilk Şeref Bayrağı’na hak kazanmış ve altın yıldızlı bayrağı göndere çekmişti.

Bu yıl da ilk sıraya hak kazanan Fenerbahçemiz iki altın yıldızlı bayrağı tesisimizde dalgalandıracak.

Öte yandan Fair Play Şeref Bayrağı Diploması da müzemizdeki yerini alacak.

Ödül törenine dair detaylar önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Dünyanın En Büyük Spor Kulübü Fenerbahçe olarak kurulduğumuz ilk günden beri Fair Play ruhuyla gelecek nesillere ilham kaynağı, gelecek kuşaklara sporda fener olmak; aydın ve başarılı sporcular yetiştirmek için Atamızdan aldığımız güç ve vatanımızdan aldığımız sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz."