Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği eski Rizesporlu Lincoln Henrique kimdir? Lincoln Henrique hayatı ve kariyeri...

Fenerbahçe Transfer
Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği eski Rizesporlu Lincoln Henrique kimdir? Lincoln Henrique hayatı ve kariyeri...

Eski Rizesporlu Lincoln Henrique, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transfer oldu. Peki Eski Rizesporlu Fenerbahçe'nin transfer ettiği Lincoln Henrique kimdir? İşte Brezilyalı futbolcu Lincoln Henrique'nin hayatı ve biyografisi...

Eski Rizesporlu Lincoln Henrique'yi Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus önümüzdeki sezon için transfer edip kadroya eklemek istiyor. Brezilyalı futbolcu, vatandaşlar tarafından merak konusu olup araştırılmaya başlandı. Peki, Fenerbahçe'nin transfer ederek renklerine kattığı Lincoln Henrique kimdir? Brezilyalı futbolcu Lincoln Henrique'nin hayatı, biyografisi ve futbolculuk kariyerine ilişkin ayrıntılar haberimizde...

LİNCOLN HENRİQUE KİMDİR?

Lincoln Henrique 7 Kasım 1998 tarihinde Brezilya'nın Porto Alegre şehrinde dünyaya geldi. Lincoln Henrique futbola, Gremio altyapısında başladı.

Eski Rizesporlu Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği Lincoln Henrique kimdir

2017-2018 sezonu içerisinde Çaykur Rizespor'da kiralık olarak oynayan Lincoln, Gremio haricinde América Futebol Clube formasını terletti.

Bu sezon toplamda 44 maça çıkan genç futbolcu 7 gol, 10 asistlik performansa imzasını attı. Brezilya U-17'nin de formasını giyen Lincoln 11 maça çıkıp 4 gol kaydetti. Brezilyalı futbolcunun transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 5 milyon Euro olarak gözükmekte.

Lincoln daha önce ülkemizde Çaykur Rizespor forması giymişti. 2017/18 sezonu başında Gremio'dan kiralık olarak Rize'ye gelen Brezilyalı orta saha, şampiyonlukla biten ve Süper Lig bileti alınan sezonda 20 maça çıkıp 3 gol, 2 asistle mücadele etmişti. 18 yaşındayken ilk kez ülkesi Brezilya'nın dışına çıkan Lincoln, Çaykur Rizespor macerası sonrasında 1 sezon daha başka kulüpte kiralık olarak futbol oynayıp 2019 yazında Santa Clara'ya transfer oldu.

SEZONUN EN İYİLERİNDEN!

Lincoln Henrique, 1.71 kilit pas ile Portekiz Ligi'nde bu sezon en başarılı kilit pas atan 4. ofansif orta saha futbolcusu olmayı başardı. İleriye doğru çok tehlikeli ve yüzdeli paslar atabilen bir futbolcu.

SAVUNMA YÖNÜ DE DİKKAT ÇEKİYOR!

Brezilyalı futbolcunun savunma istatistikleri de hiç fena değil. Maç başına 2.49 top kesen futbolcu, oyunu çift taraflı oynayabileceğini de gösteriyor. Hücuma dönük bir orta saha için gayet iyi bir istatistik. Bu rakamlar da Jorge Jesus'un elini güçlendirecek bir başka faktör olabilir. 

LİNCOLN HENRİQUE NEREDE OYNUYOR?

Lincoln Henrique, Portekiz Süper Ligi ekibi Santa Clara forması giyiyor.

İşte Lincoln Henrique'nin profesyonel futbol kariyeri:

- 2015–2019 Grêmio 20 (0)

- 2017–2018 → Çaykur Rizespor (loan) 18 (3)

- 2018 → América Mineiro (loan) 3 (0)

- 2019– Santa Clara 60 (2)

Kaynak: Haber Global TV

Fenerbahçe transfer haberleri fenerbahçe Lincoln Henrique transfermarkt rizespor Lincoln Henrique Jorge Jesus transfer haberleri