Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayabilmesi için beyin yakan ihtimaller hesabı

Haber Merkezi
Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi futbol
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan başlayabilmesi için beyin yakan ihtimaller hesabı

Süper Lig'i ilk 2'de bitirerek Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı garantileyen Fenerbahçe'nin turnuvaya hangi eleme turundan başlayacağı halen belirsizliğini koruyor.

Normal şartlarda Fenerbahçe'nin turnuvaya 2. ön elemeden katılması gerekiyor. Ancak devam eden Avrupa kupaları maçları Fenerbahçe'yi 3. ön eleme turuna taşıyabilir.

Bunun gerçekleşebilmesi için birden fazla faktörün bir araya gelmesi gerekiyor. Fakat bu imkansız değil.

Fenerbahçe'nin 3. ön elemeden Devler Ligi'ne katılımı için 7 ihtimalden en az 8 puanlık bölümünün gerçekleşmesi gerekiyor.

Bu ihtimallerden en çok puan kazandıranı Bayer Leverkusen'in Avrupa Ligi'ni kazanması. Finale çok yakın olan Leverkusen bu turnuvayı kazanırsa 5 puan Fenerbahçe'ye yazıyor.

Eğer Avrupa Ligi'ni Roma ya da Atalanta kazanırsa Fenerbahçe'ye 3 puan yazacak.

Bir başka durum ise Avrupa Ligi'ni kazanmaları halinde Roma veya Atalanta'dan birinin İtalya'da ilk 4'e girmeleri. Bu zor görünmekle birlikte imkansız değil. Atalanta 5. sırada, Roma 6. sırada. Atalanta'nın 1 maç eksiği var. Önündeki Bologna'yla arasındaki fark ise 4 puan. Bu ihtimal gerçekleşirse Fenerbahçe'ye 2 puan daha yazacak.

Ukrayna'da Shakhtar'ın, Sırbistan'da Kızılyıldız'ın şampiyon olmaları da Fenerbahçe'ye toplam 2 puan daha kazandıracak.

Bu durumda Fenerbahçe, Leverkusen'in Avrupa Ligi'ni alması ve Kızılyıldız ile Shakhtar'ın şampiyonlukları durumunda gereken 8 puanın 7'sini alıyor. Ancak 1 puana daha ihtiyaç var. Bu 1 puan için ise ya Çekya'da Slavia Prag'ın ya da Avusturya'da Salzburg'un şampiyon olması gerekiyor. Bu iki takımın da şampiyon olması zor görünüyor.

Slavia Prag, Sparta Prag'ın 4 puan gerisinde ikinci sırada ve geriye 4 maç kaldı. Avusturya'da ise Sturm Graz, Salzburg'un 4 puan önünde.