Fenerbahçe'ye Konferans Ligi'nde zorlu rakip! Union SG'yi tanıyalım

Haberglobal.com.tr
Fenerbahçe Konferans Ligi
Fenerbahçe'ye Konferans Ligi'nde zorlu rakip! Union SG'yi tanıyalım
Reuters

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile eşleşti. İşte sarı-lacivertlileri bekleyen zorlu rakibin bu sezonki performansı...

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvası olan Konferans Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde çekilen kurayla belirlendi.

Organizasyondaki tek Türk takımı olan Fenerbahçe, Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla eşleşti.

Avrupa Konferans Ligi'nde grubunu lider bitirerek doğrudan son 16 turuna yükselen Fenerbahçe, çeyrek finale ulaşmak için Belçika Ligi'nin liderini saf dışında bırakmak zorunda.

BELÇİKA LİGİ'NDE ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR!

Tarihinde 11 kez Belçika Ligi şampiyonluğu (son olarak 1934/35'te) yaşayan Union SG, 26 haftası geride kalan Belçika Jupiler Pro Lig'de topladığı 62 puanla liderlik koltuğunda otururken, en yakın takipçisi Anderlecht'in ise 54 puanı bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool, Toulouse ve LASK Linz'le birlikte yer aldığı E Grubu'nu üçüncü tamamlayan Belçika temsilcisi, Konferans Ligi'ne düşmüş ve buradaki play-off turunda da Eintracht Frankfurt'u eleyerek adını son 16 turuna yazdırmıştı.

BU SEZON 40 MAÇTA 76 GOL ATTILAR

Toplam kadro değeri 66.5 milyon Euro olan Union SG'nin yaş ortalaması ise 25.1.

Union SG bu sezon şu ana dek oynadığı 40 maçta 76 gol kaydederken kalesinde ise 43 gol gördü.

HÜCUM HATTI ALEV ALEV

Union SG'nin gol yollarındaki başarılı performansının ardında 3 isim dikkat çekiyor.

Cezayirli forvet Mohamed Amoura, 30 maçta 20 gol - 5 asistlik performansla takımın en golcüsü konumunda yer alırken, Gustaf Nilsson 31 maçta 11 gol - 4 asist, Cameron Puertas ise 38 maçta 8 gol - 18 asistle takıma en çok skor katkısı sağlayan diğer isimler olarak göze batıyor.

Cameron Puertas Union Saint-Gilloise
Cameron Puertas - Union SG [Foto: Reuters]