Fenerbahçe'nin Kadıköy kalesi terse döndü

Fenerbahçe Galatasaray
Fenerbahçe'nin Kadıköy kalesi terse döndü
Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki 1999 yılından beri süren galibiyet serisinin sona erdiği maçta Max Kruse ağları havalandırmıştı. Fotoğraf: AA

Süper Lig'de hafta sonu ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek Fenerbahçe, sarı-kırmızılıları Kadıköy'de 5.5 yıldır mağlup edemiyor.

Kadıköy'de işler son yıllarda tersine dönmeye başladı. Ezeli rakibine karşı sahasında 21 yıllık bir yenilmezlik serisi yakalayan Fenerbahçe'nin bu unvanı 2019'da sona ermişti.

Sarı-lacivertliler, rakibi karşısında taraftarı önünde son galibiyetini 20 Kasım 2016'da Robin van Persie'nin golleriyle 2-0'lık skorla almıştı

Daha sonra Kadıköy'de yapılan 4 maçın 2'sini Galatasaray kazanırken, 2'si berabere bitti.

SON GALİBİYETİ GÖREN TEK FUTBOLCU, KADRO DIŞI

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında hafta sonu kadroda olacak hiçbir futbolcusu Kadıköy'de ezeli rakibe karşı galibiyet yaşamadı.

2016'da alınan son galibiyette şu anki kadroda da yer alan tek futbolcu Ozan Tufan. Ancak Ozan, yönetim kararıyla kadro dışı bırakıldığı için pazar günü derbide kadroda yer almayacak.

FENERBAHÇE'Yİ BEKLEYEN TARİHİ TEHLİKE

Sarı-lacivertliler, tarihinde Galatasaray'a karşı resmi maçlarda iç sahada üst üste 3 yenilgi hiç almadı.

Fenerbahçe'nin evinde oynadığı müsabakalarda sarı-kırmızılılar 3 maç üst üste galip gelemedi. Kadıköy'deki son iki maçı 3-1 ve 1-0 kazanan Galatasaray, hafta sonu da galip gelirse 113 yıllık rekabette bir ilk yaşanacak.

Ezeli rakipler daha önce 394 kez karşılaştı. Bu maçlarda Fenerbahçe rakibini 147 kez yenerken, sarı-kırmızılılar yeşil sahadan 125 defa galip ayrıldı. Taraflar 122 maçta ise eşitliği bozamadı.

2013'TEN BU YANA TÜRK GOLCÜ YOK

Fenerbahçe, 2013'ten beri Kadıköy'de Galatasaray'a karşı hiçbir Türk futbolcusundan gol katkısı alamadı.

Sarı-lacivertli formayla iç sahada Galatasaray filelerini havalandıran son isim 10 Kasım 2013'te 2-0 kazanılan maçta Emre Belözoğlu oldu. Bu golden sonra kaydedilen 6 golde de yabancı oyuncuların imzası oldu.

İSMAİL KARTAL'IN 7 YIL SONRA DERBİ HEYECANI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 7 yıl sonra bir derbi maçta sarı-lacivertlilerin patronu olarak kenarda olacak.

2014-2015'te Galatasaray'a karşı birer galibiyet ve yenilgi alan Kartal, Beşiktaş derbilerinin ikisini de kazanmıştı. Kartal, Fenerbahçe'nin başında son derbisine 22 Mart 2015'te Kadıköy'de Beşiktaş'ı 1-0 yendikleri maçta çıkmıştı.

Fenerbahçe haberleri Fenerbahçe-Galatasaray maçı ne zaman?