Fenerbahçe'den TFF'ye protesto! Demirkol: "2006'dan bu yana düzenli saldırılar var"

Haber Merkezi
Fenerbahçe TFF Süper Lig futbol

Fenerbahçe'nin son dönemde yaşanan olaylar sonrası TFF'yi protesto amacıyla ilk olarak Süper Kupa maçına U-19 ile çıkma kararı aldı. Kararı değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, "2006'dan beri Fenerbahçe sürekli düzenli saldırılar var" dedi.

Son dönemde yaşanan olaylar karşısında bir aksiyon almak isteyen Fenerbahçe, TFF'ye yaptığı Süper Kupa maçının ertelenmesi ve maça yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesinin ardından sahaya U-19 ile çıkma kararı almıştı. Kritik maça saatler kala durumu canlöı yayında değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, özellikle 2006 yılına dikkat çekti, "Fenerbahçe şunu söylüyor; daha öncesi de var ama 2006'dan itibaren Fenerbahçe'ye sürekli, düzenli saldırılar var. Ve bu türlü çözülemiyor, bir türlü bunun önüne geçilemiyor. 2006 yılında ne olmuştu, Fenerbahçe son maçta Denizli'de iken sahaya sürekli müdahaleler, sahaya yabancı maddeler atıldı, oyun sürekli durduruldu, saha karıştı gibi bir sürü olay oldu. Normal şartlarda iptal edilmesi gereken maç oynatıldı ve Fenerbahçe şampiyonluktan oldu. Sonra başladı bu süreç" diye konuştu.

"ASIL KORKULAN NOKTA..."

Fenerbahçe yönetimini çekindiği iki noktaya dikkat çeken Fatih Demirkol, "Bunun çok ağır bir tazminatı var. Bütün organizasyonun bedeli ödetilir. Hatta Sayın Ali Koç dedi ki 'Urfa'daki stadın temel atmasından itibaren maliyeti bize ödetilir.' Diyebilirsiniz ki 'Tamam ödensin çünkü bir reaksiyon göstereceğiz.' İkinci madde asıl dikkat çekiyor. İkinci madde diyor ki '3 ayla 1 yıl arası bu karara imza atmış yöneticiler başkan hak mahrumiyeti cezası alabilir.' Aralıksız bir yıl alırsanız yöneticiliğiniz düşüyor ve bir daha yöneticilik yapamıyorsunuz. Asıl korkulan nokta bence buydu" açıklamasını yaptı.

"AZİZ YILDIRIM OLSA GİDER ÇÖZER 'ÇÖZDÜK' DERDİ"

Fatih Demirkol, Fenerbahçe'nin başında Aziz Yıldırım olsaydı bu noktada ne yapabileceğini de değerlendirdi. Demirkol, "Sayın Ali Koç'un gerldiğinden beri yaptığı bir şey var. Sürekli camiaya şikayet ediyor. Diyor ki 'Hakem vermedi, VAR operatörü FETÖ'cüydü, elimizde belgeler var şunu açıklayacağız, 3'lü İzmir çetesi var o çetedekiler o çete bizim her şeyimizle oynuyor..." sürekli şikayet ediyor. Burada camianın beklentisi şu; orası şikayet malkamı değil çözüm makamı. Aziz Yıldırım olsa ne yapardı bence şunu yapardı, gider çözerdi. Sonra derdi ki 'Çözdük' biz o yüzden buradayız. Çözemediği yerde isyan bayrağını açtı, 400 bin kişiyi arkasına topladı, bir yürüyüşte 400 bin kişi vardı. Sonrasını zaten anlatmaya gerek yok FETÖ ile mücadelede yaptıkları, olmadı hapse girdi. Ama çözmek için girdi" değerlendirmesinde bulundu.

Atılan taşın ürkütülen kuşa değmesi gerektiğini söyleyen Demirkol, "Burada yaptığınız şeyin gerçekten sarsıcı, net sonuçlar, karşı tarafı zor durumda bırakacak şekilde, örneğin 'Federasyon size bir süre veriyoruz, hemen istifa edin bütün kurullarınızla, sizi orada görmek istemiyoruz' öyle bir çıkış serttir, sarsıcıdır, cezaları çok ağırdır. Fenerbahçe'nin bundan sonraki 5 yılında hiçbir Trabzon maçı seyircili oynanmayacak kararını çıkartabiliyor musunuz? Evet bunlar bir şey yaptınız ve karşılığını aldınız demektir" ifadelerini kullandı.

Fatih Demirkol, federasyonun çok kötü olduğunu ama bu federasyonu da kulüplerin seçtiğini hatırlatarak gidişatı veya federasyonu değiştirme olanağının yine kulüplerde ve Ali Koç ile yönetiminde olduğunu da sözlerine ekledi.