Fenerbahçe'den kritik kayıp

Haberglobal.com.tr
Süper Lig Fenerbahçe Alanyaspor
Fenerbahçe'den kritik kayıp
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe ile Alanyaspor karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan maç büyük heyecana sahne oldu. Fenerbahçe karşılaşmaya etkili başlasa da golü bulan konuk ekip oldu.

Alanyaspor 12. dakikada Antonio Augusto'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertliler beraberlik golü için bastırsa da Akdeniz temsilcisi ilk yarıyı önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci yarıya Cengiz Ünder-İrfan Can Kahveci değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe aradığı golü 49. dakikada buldu. Djiku'nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda topun başına geçen Dusan Tadic skoru 1-1'e getirdi.

Bu golden sonra baskısını daha da arttıran Fenerbahçe'de Mert Müldür'ün ortasında Edin Dzeko yaptığı kafa vuruşuyla 59. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe'nin sevinci ise uzun sürmedi. 63. dakikada Alanyaspor'da Antonio Augusto bir kez daha sahneye çıkarak skoru 2-2'ye getirdi.

Fenerbahçe üstünlük sayısı için bastırsa da karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe bu sonuçla puanını 64 yaptı ve Galatasaray'ın 2 puan gerisine düştü. Alanyaspor ise 28 puana yükselerek 14. sırada yer aldı.

Fenerbahçe ligin 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile mücadele edecek, Alanyaspor ise sahasında Adana Demirspor'u ağırlayacak.