Fenerbahçe'den Ergin Ataman'ın iddialarına cevap

Fenerbahçe Beko Fenerbahçe
Fenerbahçe'den Ergin Ataman'ın iddialarına cevap
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Fenerbahçe Beko, basketbol milli takımı başantrenörü Ergin Ataman'ın Scottie Wilbekin hakkındaki ifadelerine cevap verdi.

A Milli Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe'nin milli oyuncusu forma giyen Scottie Wilbekin hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Fenerbahçe, Ergin Ataman'ın açıklamalarına internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak cevap verdi.

Sarı-lacivertliler paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Sporcumuz, tüm yaz dönemini, sakatlık yaşadığı dizini özel program dâhilinde güçlendirmek, sakatlık önleyici idmanlar yapmak ve yeni sezona minimum risk ile girmek adına hazırlıklar üzerine programlamıştır.

Özetle sporcumuz yaz dönemini basketbol idmanları yerine tamamen kendi fiziksel durumunu yeni sezona yüzde yüz hazır hale getirmeye adamıştır. Bu noktada, iddia edildiği gibi kendisine ulaşılamaması, aramalara cevap vermemesi ya da keyfi nedenlerle bu kıymetli formayı reddetmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Yine hatırlatmak isteriz ki; Wilbekin, bu statüyü kazandığı dönemden itibaren Milli Takımımıza davet aldığı her dönemde büyük bir özveriyle bu kıymetli formaya hizmet etmiştir.

Kulübümüz, Milli Takımımızın içinde bulunduğu sürece zarar vermeme adına, bu süreçle ilgili son ana dek sessiz kalmaya gayret etmiştir.

Bu vesileyle hem takımımızın son durumunu hem de yaz boyu yaşananları değerlendireceğimiz geniş kapsamlı bir açıklamanın Milli Takım maçlarımız tamamlandıktan sonra şube yetkililerimizce yapılacağını belirtmek isteriz."

ERGİN ATAMAN NE DEMİŞTİ?

Devşirme oyunculardan yararlanamayacaklarını da kataran tecrübeli çalıştırıcı, Wilbekin'in tüm çağrılara rağmen daveti geri çevrdiğini şu sözlerle açıkladı: "Devşirme oyuncularımız ortada yoklar. Bugün baktığımız zaman Avrupa’da artık ‘devşirme oyuncu’ diye bir olay var. İspanya geçtiğimiz yıl Lorenzo Brown’la EuroBasket şampiyonu oldu. Olimpiyat Elemeleri’ndeki en önemli rakibimiz Hırvatistan, oyun kurucu pozisyonunda Jaleen Smith’i kullanıyor.

Biz maalesef elemelerde devşirme oyuncularımızı kullanamayacağız. Shane Larkin başta kampa katıldı ama sağlık kontrollerinin ardından dizinde ciddi bir kemik ödemi tespit edildi, bu sebeple iki haftadır yoğun tedavi görüyor. Dün yine bir MR çekildi, azalma var ama henüz hazır değil. Scottie Wilbekin ise kendisine ve kulübüne yaptığımız tüm çağrılara rağmen milli takıma katılmayı reddetti. Hal böyleyken yapacak bir şeyimiz yok, kimseyi boğazından tutup ‘gel, milli takımda oyna’ diyemeyiz. Biz artık eksiklere değil, elimizdeki oyunculara bakacağız."

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe beko Scottie Wilbekin Ergin Ataman a milli basketbol takımı