Fenerbahçe'de iç transfer hareketliliği

Fenerbahçe
Fenerbahçe'de iç transfer hareketliliği

Sezonun ikinci yarısında inişli çıkışlı grafiğini düzelterek taraftarının yüzünü güldürmek isteyen Fenerbahçe'de devre arası transfer operasyonu kulüp içinde başladı. Kanarya öncelikle iç transferde pürüzleri gidermek istiyor. Bu noktada kadrodaki bazı oyuncular özellikle öne çıkmakta...

Fenerbahçe’de sözleşmesi sona erecek futbolcuların durumu ile takımda düşünülmeyen isimler netlik kazanıyor. Sarı-lacivertli yönetimin iç transferdeki önceliği Berke Özer, Ferdi Kadıoğlu ve Serdar Aziz.

Berke ve Ferdi’den ilk teklifte olumsuz yanıt alan Fenerbahçe, yıllık ücreti artırarak oyunculara bir teklif daha yaptı. Genç kaleci Berke’ye ilk önce 4 milyon TL öneren sarı-lacivertlilerin ikinci teklifinin 10 milyon TL’ye yakın olduğu öğrenildi. Berke tarafı da 3 yıldan fazla bir sözleşme istemiyor.

Milli takımı seçen ve yerli statüsünde oynamaya devam edecek Ferdi Kadıoğlu da kendisine yapılan 8 milyon TL’lik ilk teklifi reddetmişti. Genç futbolunun kapısı bu sefer 13 milyon lira ve bonuslarla çalındı. İki futbolcunun da bu teklife daha sıcak baktığı ve görüşmelerin olumlu ilerlediği belirtildi.

Fenerbahçe'de iç transfer hareketliliği - Resim : 1
Deneyimli savunmacı Serdar Aziz'le Beşiktaş'ın yanı sıra Galatasaray da ilgilenmekte. Fotoğraf: İHA

Fenerbahçe tecrübeli stoper Serdar Aziz’in de sözleşmesini uzatmak istiyor. Serdar’ın temsilcisiyle görüşme talep edildi ancak Başkan Ali Koç’un Covid-19 olması nedeniyle henüz görüşme yapılamadı. Serdar’ın maaşı yapılan indirim sonucu 10 milyon TL bandına inmişti. Serdar Aziz cephesinin 15 milyon TL’nin altındaki teklifi kabul etmesi beklenmiyor.

SERDAR’LA EZELİ RAKİPLER İLGİLENİYOR

Sezon sonu boşa çıkacak Serdar’ın durumunu Beşiktaş’ın yanı sıra eski takımı Galatasaray da takip ediyor. Hatta Galatasaray’ın Serdar’ın temsilcisiyle temas kurarak, “eğer sözleşme yenilemezseniz sezon sonu Serdar için görüşebiliriz” mesajını ilettiği ifade edildi.

3 OYUNCU NEDEN ÖNEMLİ?

Fenerbahçe bu 3 oyuncuya da gelecek sezon çok fazla ihtiyacı olduğunu biliyor. Altay’ın olası satışından sonra Berke de giderse Fenerbahçe biri yerli mecbur iki as kaleci transfer etmek zorunda kalacak.

Yabancı sınırlamasının olması nedeniyle milli futbolcu unvanını alacak Ferdi’nin de değeri artacak. Ferdi ayarında yabancı ya da yerli bir oyuncu transferinin ne kadar zor olacağı da ortada.

Fenerbahçe'de iç transfer hareketliliği - Resim : 2

Serdar Aziz ise şu an Türkiye’de oynayan en tecrübeli stoper olarak öne çıkıyor. Szalai ve Kim’den en az birinin satışı beklenirken Fenerbahçe yönetimi elindeki tek milli stoperi de bedava bırakmak istemiyor.

Bu yüzden, bu 3 oyuncuyla sözleşme imzalamanın önemi çok fazla. Aksi takdirde Fenerbahçe bu oyuncuların yerini doldurmak için kasasından daha fazla para çıkarmak zorunda kalabilir.

MEYER VE SİNAN YOLCU

Fenerbahçe’de kadro dışı olan Sinan Gümüş ile sezon başı transfer edilen Max Meyer’le devre arası yollar ayrılmak isteniyor. İki oyuncuya da gelen teklifler değerlendirilecek.

SOSA VE GUSTAVO GİDERSE...

Fenerbahçe sezon sonu sözleşmesi bitecek Sosa’yla kesinlikle sözleşme uzatmayı düşünmezken, Gustavo’dan da kulüp bulması istenecek.

İki futbolcunun güncel kura göre kazançları yıllık toplam 90 milyon TL’yi buluyor.

Bu iki isimle yollar ayrılırsa maaş bütçesinde ciddi bir rahatlama olacak. Haziranda 37 yaşında olacak Sosa’nın sözleşmesi bitiyor, 35 yaşındaki Gustavo’nun ise 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe fenerbahçe transferleri Fenerbahçe transfer haberleri