Fenerbahçe'de hedef: Seriye devam! Parola: Orta saha...

Fenerbahçe
Fenerbahçe'de hedef: Seriye devam! Parola: Orta saha...

Süper Lig'in 36. haftasında Beşiktaş'a konuk olacak olan Fenerbahçe'de hedef sezonu 2. bitirmek ve 8 maçlık deplasman serisini sürdürmek. 2022'de dış sahada yenilgi yüzü görmeyen Kanarya, derbide orta sahasının performansına güveniyor. İşte derbi öncesi notlar ve Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i...

Fenerbahçe ikincilik yarışında haftaya 4 puan farkla giriyor. Sarı-lacivertliler kazanır, Konyaspor da Antalyaspor'a kaybederse sezonu 2. bitirmeyi garantileyecek. İsmail Kartal'ın derbide sahaya sürmesi beklenen ilk 11 şu şekilde:

Altay, Osayi, Tisserand, Novak, Ferdi, Gustavo, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can, Rossi, Serdar

Fenerbahçe'de 6 önemli eksik var. Sarı kart cezalısı Serdar Aziz ve sakatlıkları bulunan Attila Szalai, Dimitris Pelkas, Miguel Crespo, Kim Min-Jae ve Arda Güler derbide forma giyemeyecek.

Ön plana çıkması muhtemel isimlere göz attığımızda takımın orta sahasının ağır bastığı göz çarpıyor. Zajc, Mert Hakan ve İrfan'ın performansı direkt etki yapacaktır. Tabii Tisserand ve Novak arasındaki uyum da maçın kilit noktalarından birisi.

NOTLAR:

Fenerbahçe'nin ilk 3 stoperi Kim, Szalai ve Serdar'ın yokluğunda Tisserand ve Novak stoperde oynayacak. Novak'ın stoper oynadığı son maç ligin ilk yarısındaki yine bir Beşiktaş maçıydı. Bu maçta da üçlü stoperin solundaydı. Çek oyuncuyu Fenerbahçe formasıyla ilk kez ikili stoperin bir parçası olarak göreceğiz.

Tam 11 maçtır kaybetmeyen sarı-lacivertliler üst üste son 7 maçından da galip ayrıldı. 

Fenerbahçe 2022 yılında deplasmanda hiç Süper Lig maçı kaybetmedi. Deplasmandaki son 8 lig maçında yenilgi yüzü görmeyen takım, son 5 maçını da kazandı. Son üç deplasmanda ise tam 15 gol attı. İsmail Kartal'ın takımı deplasmanda oldukça başarılı.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı 4 maçlık bir galibiyet hasreti var.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Beşiktaş Beşiktaş-Fenerbahçe Beşiktaş - Fenerbahçe maçı Beşiktaş Fenerbahçe maçı canlı izle