Fenerbahçe’de göreve kim yakın, kim uzak?

Fenerbahçe’de göreve kim yakın, kim uzak?
Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında Joachim Löw ön plana çıkıyor. Fotoğraf: Reuters

Fenerbahçe yeni teknik patronunu bekliyor. İlk plan İsmail Kartal-Joachim Löw ikilisi. Bu olmazsa masada başka senaryolar da var...

Vitor Pereira’dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu doldurmak için çalışan Fenerbahçe'de zaman daralıyor. Ligde Malatya ve kupada Afyonspor maçlarına da Zeki Murat Göle’yle çıkacak sarı-lacivertlilerin, teknik direktör ismini en geç yeni yılın ilk günlerine kadar açıklaması bekleniyor.

Peki Fenerbahçe’nin gündeminde hangi isimler var? Kimler alternatif olarak düşünülüyor. Gelmesi ihtimal dahilinde bile olmayan teknik adamlar kimler?

İLK PLAN İSMAİL KARTAL-LÖW

Başkan Ali Koç’un ilk planı göreve İsmail Kartal’ı getirip sezon sonunda ise takımı Alman teknik adam Joachim Löw’e emanet etmek.

İsmail Kartal cephesinde bir sorun bulunmuyor. Plana göre, tecrübeli çalıştırıcı takımı bu sezon ayakta tutup gelecek sezona hazırlayacak ve Löw’ün yardımcısı olacak. Bu süreçte takımı inceleyecek olan Löw’ün de 1998-1999 sezonunda yardımcılığını yapan İsmail Kartal’la iyi bir ilişkisi bulunuyor. Ancak dünya şampiyonu Alman teknik adamın henüz olumlu yanıt vermediği, gelecek cevaba göre de Fenerbahçe yönetimin yol haritasını belirleyeceği öğrenildi.

Fenerbahçe’de göreve kim yakın, kim uzak? - Resim : 1ALTERNATİF İSİM BİLİC

Fenerbahçe’yle ismi en çok anılan Slaven Bilic’le henüz resmi bir temas kurulmadı. Sarı-lacivertli yönetim Löw’den gelecek cevabın olumsuz olması durumunda Hırvat teknik adama yönelebilir.

BİLİC VE LÖW’ÜN KULÜP KARİYERLERİ DÜŞÜNDÜRÜYOR

Şu an listenin en tepesinde yer alan Löw ve Bilic’in kulüp kariyerlerinin pek parlak olmaması da camiayı düşündürüyor. Almanya Milli Takımı’yla 2014’te Dünya Kupası kazanan Löw, 2004’te yardımcı antrenörlüğe başladığı panzerlerde 2006’da teknik direktör oldu.

Bu yaz düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası sonra milli takımdan 17 yıl sonra ayrılan Löw, son olarak bir kulübü 2004 yılında çalıştırdı. Löw’ün kulüp takımlarıyla da pek bir başarısı bulunmuyor. Fenerbahçe’yle 1998-1999 sezonunu 3. sırada tamamlayan Löw’ün oynattığı pozitif futbol ise taraftarın aklında kalan önemli bir detay.

Adanaspor’da da bir dönem çalışan ve sezon sonu küme düşen takımla da 61 yaşındaki çalıştırıcı, 6 maçta galibiyet almıştı.

Bilic’in de benzer bir kariyeri var. Hırvatistan Milli Takımı’nı 2006-2012 arası çalıştıran Bilic, oynattığı futbol ve aldığı sonuçlarla dikkati çekmişti. Ancak Bilic’in başta Beşiktaş olmak üzere kulüp kariyeri pek parlak geçmedi. Hırvat teknik adamın en önemli başarısı ise İngiltere’de alt ligde aldığı West Bromwich’i Premier Lig’e çıkarmak oldu.

Fenerbahçe’de göreve kim yakın, kim uzak? - Resim : 2
Slaven Bilic Beşiktaş'a oynattığı futbol ile futbolseverlerin beğenisini kazanmıştı. Fotoğraf: Shutterstock

ERSUN YANAL LİSTEDE YOK

Fenerbahçe’ye tarihinin son şampiyonluğunu yaşatan Ersun Yanal, son birkaç günde özellikle sosyal medyada atılan mesajlarla taraftarın yeniden takımın başında görmek istediği isimlerin başında geldi.

Ancak bu birliktelik imkansız olarak gözüküyor. Yönetimin Ersun Yanal için de herhangi bir girişimi olmadı.

Yanal gibi Fenerbahçe tarihine geçen diğer önemli bir isim Aykut Kocaman da yönetimin listesinde yok. Fenerbahçe’ye son iki şampiyonluğu kazandıran bu iki ismin de mevcut yönetimle çalışma isteği bulunmuyor.

KENAN KOÇAK DEFTERİ ŞİMDİLİK KAPANDI

Ali Koç’un bu süreçte takımın başına getirmeyi en çok istediği Kenan Koçak defteri ise şimdilik kapandı.

A Milli Takım’ın yardımcı antrenörüne TFF’den izin çıkmadı ve sarı-lacivertliler de pek ısrarcı olmayınca Koçak takımın başına getirilmedi.

SERGEN YALÇIN OLMAZ

Beşiktaş’tan ayrılan Sergen Yalçın da Fenerbahçe’nin gündemine hiç gelmedi. Bir dönem Fenerbahçe’de futbol oynamasına rağmen Beşiktaş’ın efsaneleri arasında yer alan Yalçın’a yönetim herhangi bir teklifte bulunmadı. Sergen Yalçın da son yaptığı açıklamada böyle bir durumun olmadığını beyan etti.

SÜRPRİZ İSİMLERİ SEVER

Başkan Ali Koç, bugüne dek kamuoyuna yansımayan isimlerle anlaşmayı seven bir profil çizdi. İlk döneminde Cocu’yu getiren Ali Koç, bu sezon başında da Pereira’yı takıma getirerek herkesi şaşırtmıştı.