Fenerbahçe'de endişeye mahal yok

Fenerbahçe
Fenerbahçe'de endişeye mahal yok

Fenerbahçe yeni yıla mutlu giriyor. Sarı-lacivertliler Hatay önündeki dört dörtlük futboluyla 3 puanı alırken kara bulutları dağıttı, Giresun ve Trabzonspor yenilgilerinin ardından kafalarda oluşan soru işaretlerini de silip attı.

Jorge Jesus’un öğrencileri ortaya koydukları müthiş futbolla, yaşanan kayıpların sadece bir yol kazası olduğunu gösterdi. 2022’yi mutlu bitiren Fenerbahçe için filmin devamı artık 2023’te... Endişeye mahal yok, bu Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı.

Maçın başlamasının ardından Hatay, ofsayt taktiği üzerine çalıştığını gösterircesine defansın arkasına sarkmaya çalıştı. Volkan Demirel Fenerbahçe’nin baskısını kırmak için uzun toplarla çıkmayı tercih etti. İlk on dakikada arka arkaya verilen iki pozisyon ‘Acaba?’ dedirtti belki ama Hatay’ın çabaları saman alevi gibi söndü. Fenerbahçe 10. dakikadan sonra sazı öyle bir eline aldı ki maçı tek kaleye çevirdi.

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELDİ...

Jesus bana göre doğru olanı yaparak dörtlü sisteme döndü. İki bek Osayi ve Ferdi’nin sürekli bindirmeleri, özellikle Rossi’nin müthiş koşuları, King ve Batshuayi’ye büyük boşluklar açtı. King müthiş kafa vuruşu ile kilidi açtı, arkası da çorap söküğü gibi geldi. Fenerbahçe’nin yeni ve flaş transferi King oldu. Sakatlıktan kurtulup arada da açık kapatınca fark yaratmaya başladı. Bana göre şu an Fenerbahçe’nin en özel oyuncusu konumunda.

Fenerbahçe'de endişeye mahal yok - Resim : 1

Ama maçın yıldızı kim derseniz tartışmasız Ferdi Kadıoğlu’yu derim. Durmak nedir, yorulmak nedir bilmedi, sürekli hücuma çıktı, sol kanadı otobana çevirdi. Rossi ile müthiş uyumu takıma iki vites birden arttırdı. Golden sonra Fenerbahçe o kadar hızlı bir oyun oynadı ki Hatay neye uğradığını şaşırdı. Bu kadar çabuk ve tempolu Fenerbahçe’yi uzun zamandır izlememiştik. Bunun da kahramanı Ferdi oldu. Osayi ve Rossi de takımı ateşledi.

REKOR SAYIDA ŞUT

Arao’nun orta sahayı tek başına toparlaması, Zajc’ın da takımı daha çabuk öne taşıması maçın artılarıydı. Takım halinde çok fazla isim ön plana çıktı desek yeridir. İlk yarıda 9, toplamda 15 isabetli şutla rekor geldi. Atılan 4 ve kaçan sayısız gol fırsatı… Takım halinde iyi oynayan bir Fenerbahçe vardı. Bunun karşılığını da fazlasıyla aldı.

Fenerbahçe fabrika ayarlarına dönünce taraftarına keyif, rakiplerine de gözdağı verdi. Jesus’un Fenerbahçe’si 2022’yi 15 maçta attığı 40 golle bitirdi. Bu rakamın sadece 1959-60 sezonundaki 43 golle geçildiği düşünülürse ne kadar etkileyici bir hücum performansı ortaya konduğu ortada. Fragmanı izledik, asıl film şimdi başlıyor.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe spor toto süper lig