Fenerbahçe'de derbi öncesinde Edin Dzeko sevinci yaşanıyor

Edin Dzeko Fenerbahçe Galatasaray Süper Lig

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan ve Kayserispor karşılaşmasında tedbir amaçlı kadroda yer almayan Edin Dzeko'nun Galatasaray karşısında forma giymesi bekleniyor.

HABER GLOBAL - SERCAN HAMZAOĞLU

Fenerbahçe'de bu sezon gösterdipi performansla beğeni toplayan ve ligde kaydettiği 12 golle takımı sırtlayan isimlerden birisi olan Edin Dzeko, sakatlık şüphesiyle kontrollerinden geçirilmişti.

Edin Dzeko'nun derbide forma giyip giyemeyeceği hakkında bir belirsizlik vardı. Boşnak golcü, Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda oynanan Kayserispor karşılaşmasında da forma giymemişti.

37 yaşındaki golcünün tedbir amaçlı olarak dinlendirildiği ve Galatasaray karşılaşmasında teknik direktör İsmail Kartal'ın forma şansı vermesi durumunda sahada yer alabileceği öğrenildi.

Sercan Hamzaoğlu, Dzeko'nun son durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Edin Dzeko dün takımla tam olarak çalıştı. Zaten hafif bir ağrısı vardı. Tedbir amaçlı Kayserispor karşılaşmasında kadroda yer almamıştı. Takım doktorlarından gelen tavsiye doğrultusunda golcü isim dinlendirildi ve Galatasaray maçında sahada yer alması bekleniyor."

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 398. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle tarihte 398. kez karşı karşıya gelecek.

Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 397 maçtan 148'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 122 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

Kaynak: Haber Global TV