Fenerbahçe'de Ankaragücü karşısında 2 değişiklik

İSTANBUL (AA)
Fenerbahçe Süper Lig İsmail Kartal Ankaragücü Leonardo Bonucci
Fenerbahçe'de Ankaragücü karşısında 2 değişiklik
FOTOĞRAF: İHA

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe'nin kendi sahsında Ankaragücü'nü konuk ettiği karşılaşmada teknik direktör İsmail Kartal kadroda 2 değişikliğe gitti.

Süper Lig'in 23. haftasında Ankaragücü'nü ağırlayan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Başakşehir mücadelesinin ilk 11'ine göre kadrosunda 1'i zorunlu 2 değişikliğe gitti.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada cezalı Jayden Oosterwolde'yi kadroya alamazken, İrfan Can Kahveci'yi yedek oturttu.

Kartal, Oosterwolde'nin yerine Alexander Djiku'ya görev verirken, İrfan Can'ın yerine Cengiz Ünder'i tercih etti.

Ankaragücü karşısında kalede Dominik Livakovic'i oynatan Kartal, savunma dörtlüsünü Mert Müldür, Serdar Aziz, Alexander Djiku ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta alanda İsmail Yüksek-Rade Krunic ikilisini bozmayan tecrübeli çalıştırıcı, kanatlarda Cengiz Ünder ile Dusan Tadic'i oynattı. Santrforda Edin Dzeko yer alırken, onun arkasında Sebastian Szymanski gol aradı.

Fenerbahçe'de Furkan Akyüz, Leonardo Bonucci, Bartuğ Elmaz, Miguel Crespo, Lincoln Henrique, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, Joshua King ve Michy Batshuayi ise yedek soyundu.

DJIKU 5 MAÇ ARADAN SONRA

Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Alexander Djiku, 5 maçın ardından ilk 11'de yer aldı.

Son olarak Galatasaray maçında forma giyen 29 yaşındaki savunmacı, daha sonra milli takımın yolunu tutmuştu.

Başakşehir müsabakasının olduğu gün Türkiye'ye dönen ve kadroya dahil edilen Djiku, maçta ise forma giymemişti.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KADRODA YOK

Fenerbahçe'nin kalecilerinden İrfan Can Eğribayat, Ankaragücü karşısında kadroda yer almadı.

28 yaşındaki eldivenin, grip olduğu için kadroda yer almadığı öğrenildi.

Ankaragücü karşısında Fenerbahçe'de yedek kaleci olarak sadece Furkan Akyüz yer aldı.

FENERBAHÇE'DE 8 EKSİK İSİM

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısına 8 oyuncusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertlilerde Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Bright Osayi-Samuel ile sakatlığı devam eden Luan Peres ve Fred'in yanı sıra grip olan İrfan Can Eğribayat ve cezalı Jayden Oosterwolde zorlu müsabakada takımlarını yalnız bıraktı.

Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıkları sona eren ancak henüz hazır durumda olmaya Rodrigo Becao ile Miha Zajc da kadroya alınmadı. Ryan Kent ise teknik heyet tercihiyle şans bulamadı.

ESKİ TAKIMLARINA RAKİP OLDULAR

Emre Belözoğlu ve İsmail Kartal, bir dönem çalıştırdıkları eski takımlarına karşı rakip oldular.

Belözoğlu, ilk teknik adamlık deneyimini yaşadığı Fenerbahçe'yi 2020-2021 sezonunun son 10 haftasında çalıştırmış ve şampiyonluğu 2 puanla kaçırmıştı.

İsmail Kartal ise MKE Ankaragücü'nü 2017-2018 sezonunda 1. Lig'de çalıştırmış ve Süper Lig'e çıkarmıştı. Sonraki sezon Süper Lig'de 16 maçta başkent ekibinin başında kalan Kartal, Ankaragücü'yle Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup etmişti.