Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız

Fenerbahçe
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Prof. Dr. Nail Kır bir basın bildirisi yayınladı. Kır bildiride "Ben ve ekibim hiçbir bir grubun veya kişinin temsilcisi, destek merkezi değiliz. Bizler sadece Fenerbahçeliyiz ve sadece Fenerbahçe’nin âli menfaatlerinin emrindeyiz" dedi.

İşte Prof. Dr. Nail Kır imzalı bildiride yazanlar:

"Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğumuz ilk andan itibaren etik değerlerimizden asla taviz vermeden sadece Fenerbahçe’miz için nasıl faydalı olabileceğimizi anlatmaya çalıştık. Bir seneyi aşan adaylık sürecimizdeki her söylem ve yazılı bildirgemizde, etkin bir divan kurulu tesis etmek hedefiyle ekip halinde çalışmak, projeler üretmek ve en önemlisi de camiamızı yeniden kenetleyebilmeyi amaçladığımızı vurguladık. İlk günden beri birlik ve beraberlik ilkesinden taviz verilmemesini istedik. Ne yazık ki son bir hafta içerisinde seçim atmosferi bir kavga, kişisel hesaplaşma ve kaos ortamına dönüştürüldü.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız - Resim : 1

Fenerbahçe Spor Kulübü arma sevgisiyle yanıp tutuşan milyonlarca taraftarının gücü ile siyaset üstü bir konumdadır, bir üst kimliktir. Asla siyasi bir propagandanın zemini olmayacağı gibi hiçbir şart altında, hiçbir kişi veya grubun çıkarları için büyüklüğünden faydalanılmasına imkân vermez. Bugün geldiğimiz noktada adeta eski ile yeninin vesayet savaşına evrilmiş bir seçim ortamı yaşatılmaya çalışılıyor. Üzülerek duyuyoruz ki; oy devşirmek uğruna üyelerin aidatlarının yatırılması dahi teklif edilebiliyor. Fenerbahçe’nin âli menfaatlerini gözetme önceliğinin para ile satın alınabileceğini düşünmek bile bu camiaya karşı büyük bir ayıptır.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız - Resim : 2

Fenerbahçe, ne zengin ve ayrıcalıklı sınıfların hakimiyetiyle ne de vesayet zihniyeti ile yönetilebilecek bir kulüp değildir. İlk aday olduğumuz günden beri söylediğimiz gibi bir kez daha tekrar etmek isteriz ki; ben ve ekibim hiçbir bir grubun veya kişinin temsilcisi, destek merkezi değiliz. Bizler sadece Fenerbahçeliyiz ve sadece Fenerbahçe’nin âli menfaatlerinin emrindeyiz. Fenerbahçe’mizin geleceğini siyasallaştırılmak isteyen, kutuplaştıran, kaos ortamı yaratmak isteyen, vesayet oluşturmaya çalışan oluşumlara karşı “DEĞİŞİM” ve “BAĞIMSIZLIK” sloganı yola çıktık.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız - Resim : 3

Fenerbahçe Değerlerini ve Fenerbahçe İlkelerini korumak için daima kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu seçimi de sarı lacivert gönülleri de biz kazanacağız ve bizimle “FENERBAHÇE” kazanacak."

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız - Resim : 4

PROF. DR. NAİL KIR KİMDİR?

Prof. Dr. Nail KIR, 24.01.1945 yılında Silivri’de doğmuştur. 1962 yılında İstanbul Tıp Fakültesini kazanmıştır. Altı yıllık tıp eğitiminin ardından 1968 – 1974 yıllarında Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalında uzmanlığını tamamlamıştır. 1982 yılında doçentlik, 1989 yılında Profesör unvanı almıştır.

Uluslararası ve ulusal 22 makalesi ve 17 bildirisi bulunmaktadır. 24 Ocak 2012 yılında üniversiteden emekli olmuştur. Özel üniversitelerde 2014 – 2017 yılları arasında öğretim üyeliği yapan Nail KIR, en son Kıbrıs Adakent Üniversitesinde Rektörlük görevini yürütmüştür.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız - Resim : 5

Başarılı akademik hayatının yanında Fenerbahçe, hocamızın yaşamında çok özel bir yere sahiptir. Fenerbahçe Spor Kulübü Sağlık Kurulu üyeliği ve kulüp doktorluğunu yapmıştır. Bir spor kulübünün ilk kez sürekli bir doktorla çalışmasına vesile olmuştur. 1999 – 2001 yıllarında Fenerbahçe Yönetim Kurulunda yer almıştır. Kulübümüzün 100. yılında düzenlendiği Spor ve Sağlık Kongresinin düzenleme ve yürütüme kurulunda görev yapmıştır. Türk Futbol Federasyonunda temsilcilik ve basketbol federasyonunda sağlık kurul üyeliği görevlerini üstlenmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Nail KIR, Haziran 2021 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu başkanlığına aday olduğunu açıklamıştır.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adaylarından Nail Kır: Fenerbahçe değerleri ve ilkeleri için adayız - Resim : 6

Kaynak: Haber Global TV

Nail Kır Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlık seçimi Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkan adayları Fenerbahçe haberleri