Fenerbahçe tırmanışta! 7 haftanın şifreleri...

Fenerbahçe
Fenerbahçe tırmanışta! 7 haftanın şifreleri...

Fenerbahçe, Süper Lig'de son 7 haftada Antalyaspor'la birlikte en fazla puan toplayan takım oldu. Devler Ligi'nde eleme bileti almak isteyen sarı-lacivertliler, 2. sıradaki Konyaspor'la 11 olan farkı 2'ye düşürdü. Seride kilit faktör orta saha oldu. İşte yükselişin şifreleri...

Süper Lig’de son 7 maçta gösterdiği performansla dikkat çeken Fenerbahçe, 2 aylık bu periyotta ligin en fazla puan toplayan iki takımından biri oldu. İyi başladığı sezonun ortasında büyük bir düşüş yaşayarak şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan sarı-lacivertliler, ligin son çeyreğinde açıldı.

Yeni hedef olarak ligi ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi ön eleme bileti almak için mücadele veren Fenerbahçe, bu amaç doğrultusunda 7 maçlık süreci çok iyi geçirdi.

Sarı-lacivertliler, İsmail Kartal yönetiminde çıkışan geçerken son 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alarak 21 puanın 19’unu topladı. Bu başarıyı Fenerbahçe’yle beraber yakalayan bir tek Antalyaspor oldu. Nuri Şahin’in de öğrencileri bu süreçte 19 puan elde etti. Fenerbahçe ve Antalyaspor’a, bu periyotta ligde uzak ara farkla lider olan Trabzonspor dahil diğer takımlar puan olarak yaklaşamadı.

SIRALAMADA TIRMANIŞA GEÇTİ

Fenerbahçe, 7 haftalık periyotta elde ettiği sonuçlarla puan sıralamasında da üst basamaklara tırmanırken, lig 2.’siyle de puan farkını da tek maça düşürdü.

Ligin 24. haftasının sonunda 37 puana 6. sırada yer alan sarı-lacivertliler, 31. haftanın bitiminde 56 puanla 3. sıraya yükseldi. 7 hafta önce gerisinde olduğu Alanyaspor, Başakşehir ve Adana Demirspor’u geçen İsmail Kartal’ın öğrencileri 2. sıradaki Konyaspor’la puan farkını da 11’den 2’ye düşürdü.

Sarı-lacivertliler, kötü sezon geçiren ezeli rakipleriyle de puan farkını bu süreçte açtı. 7 hafta önce Beşiktaş’la aynı puanda olan Fenerbahçe, rakibine 9 puan fark atarken, bu hafta karşılaşacağı Galatasaray’la olan farkı da 9’dan 15’e yükseltti.

YÜKSELİŞTE ORTA SAHA KATKISI VE ZAJC’IN GOLLERİ

Fenerbahçe’nin yükselen performansında orta saha oyuncuları başrol oynadı. Son 5 müsabakanın hepsinde orta sahasından gol katkısı alan sarı-lacivertlilerin 7 maçlık namağlup serisinde ise attığı 18 golün 10’unda orta sahasının imzası bulunuyor.

Bu süreçte ön plana çıkan isim ise şüphesiz Miha Zajc oldu. Sloven orta saha son 5 maçta 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Zajc ayrıca gol sayısını da 7’ye yükselterek, sarı-lacivetlilerin Serdar Dursun ve Mesut Özil’den sonra en golcü 3. ismi oldu.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe fenerbahçe transferleri Fenerbahçe transfer haberleri sercan hamzaoğlu İsmail Kartal ismail kartal dönemi