İsmail Kartal: "Ben teknik direktörüm, ikinci adam olmayacağım!"

Fenerbahçe

Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Kayserispor'u 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, gelecek sezon yabancı bir teknik direktörün yardımcılığını yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, "Kimsenin ikinci adamı olmayacağım" yanıtını verdi.

Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu Kayserispor'u 4-0 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, buraya gelirken iyi hazırlandıklarını ve rakibi iyi analiz ettiklerini vurguladı.

Neler yaptığını bildikleri Kayserispor'un iyi bir takım olduğunu, iyi mücadele ettiğini belirten Kartal, kupada kendilerini ve Beşiktaş'ı elediklerini hatırlattı.

Son 4 maçtır kaybettiklerinden bu maçın onlar için çok önemli olduğunu bildiklerini dile getiren Kartal, şunları söyledi:

"Bizim için de çok önemli. Sonuçta bizim de 12,13 milli takımdan dönen oyuncumuz vardı. Bir ter idmanından çıkıp bugün maça çıkan oyuncularımız vardı. Buna rağmen biz çok çok iyi hazırlanıp bu maça çıktık. Çünkü bu maçı kazanmak istiyorduk. Kazanmak için de bütün stratejilerimizi, analizlerimizi hafta içi bitirdik. Oyuncularımıza bunları tek tek anlattık. Çok iyi çalıştık, çok iyi hazırlandık. Sadece hafta içinde bir düşüş yaşadık antrenmanlarda. Oyuncularıma onun sebebini sordum, havaların ani sıcaklığından dolayı bir düşüş yaşandı. Bugün de böyle bir ortamda, havada maç oynandı. Bahar kaynaklı oyuncuların performansı düşüyor. Bugün de biz, bu tempoda oynayan bir takım değiliz. Daha yüksek tempoda maç oynuyorduk. Bugün her iki takım açısından da düşük tempoda oynandı maç ama buna rağmen ilk yarıda 3, 4 tane pozisyonumuz vardı, ilk yarıda maçı kopartabilirdik. Maçı kazanmasını bildik. Burada oyuncularımı tebrik ediyorum."

GALİBİYETİ DOĞUM GÜNÜ OLAN BAŞKAN ALİ KOÇ'A ARMAĞAN ETTİLER

Bugün kulüp başkanı Ali Koç'un doğum günü olduğunu kaydeden Kartal, maçtan önce hep beraber başkanlarının doğum gününü kutladıklarını anlattı.

Buradan alacakları galibiyeti Ali Koç'a armağan edeceklerine söz verdiklerini aktaran Kartal, "Başkanımıza karşı da sözümüzü yerine getirdik. Onun için başkanımızın doğum günü tekrardan kutlu olsun. Yükselen bir performansımız var. Oyuncularımın her geçen gün performansı yükseliyor. Bireysel olarak da performanslarının gelişim gösterdiğini görebilmek bizi çok mutlu ediyor. Galibiyetten dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

MESUT ÖZİL VE OZAN TUFAN AÇIKLAMASI

Bir basın mensubunun, "Fenerbahçe 7'de 6'tı yaptı. İyi de bir futbol var. Sezon sonu için neler söyleyebilirsiniz? Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı kaldı, bu sizin kararınızla mı oldu?" sorusu üzerine Kartal, şunları kaydetti:

"Öncelikle Mesut ve Ozan'la ilgili, ben hayatım boyunca hiçbir zaman hiçbir oyuncumla ilgili medya önünde 'öyleydi, böyleydi' diye açıklamalarda bulunmadım. Yönetimimiz sonuçta bir karar almıştır, Fenerbahçe ailesi olarak böyle bir karar çıktı. Onun için bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bize de yakışmaz. Fenerbahçe ailesi olarak kulübümüz bir açıklama yapmıştır. Sonuçta biz kendi işimize bakıyoruz. Kendi işimle ilgili olarak, sezon sonuna kadar işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yapmaya da devam edeceğim. Sezon sonu ne olur, burada kalır mıyım, bilmiyorum. Nasip, kısmet, sonuçta rızkı veren Allah. Ben işimi en iyi şekilde sezon sonuna kadar yapacağım. Ondan sonrası ne olur bilemem."

"BEN TEKNİK DİREKTÖRÜM, 'İKİNCİ ADAM' OLMAM!"

Kartal, aynı basın mensubunun, "Bir sohbet toplantısında 'ikinci adam asla olmam' demiştiniz. Aynı düşünceniz devam ediyor mu?" sorusunu yöneltmesi üzerine tepki gösterdi. Kartal, "Ben bunun cevabını daha önce verdim, bir daha tekrar etmenin bir anlamı yok. Çıkan haberler beni ilgilendirmiyor, ben söyleyeceğimi söyledim. Bu kadar. Ben hayatım boyunca kimsenin ardında ikinci adam olmam dedim, bir daha söylüyorum. Bunu tekrar tekrar sorarak ayıp ediyorsunuz bence. Olmuyor. Bunu ben beş seferdir tekrar ediyorum. Ben teknik direktörüm, ikinci adam olmayacağım. Bitti. Bu kadar." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe bu sezon İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 11 Süper Lig maçında 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 2.18 puan ortalaması yakaladı.

Kaynak: AA

fenerbahçe İsmail Kartal Mesut Özil Ozan Tufan Joachim Löw