Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli istifa etti!

Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli istifa etti!

Fenerbahçe'de sportif direktör Damien Comolli, görevinden istifa etti.

Bir süredir Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile problemler yaşadığı iddia edilen Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, istifa ettiğini açıklayarak bu iddiaları doğrulamış oldu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "12 Haziran 2018 tarihinde kulübümüzde Sportif Direktör olarak göreve başlayan Sayın Damien Comolli bugün itibariyle görevinden istifa etmiştir. Görev aldığı dönem boyunca özverili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyor, gelecek kariyerinde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

FALETTE TRANSFERİYLE BAŞLAYAN GERİLİM, TWEET İLE KRİZE DÖNÜŞTÜ

Yapılan transferler konusunda Comolli ve Fenerbahçe Yönetimi arasında fikir ayrılıkları yaşandığı yönündeki iddialar, Fenerbahçe'nin devre arasında Simon Falette'i transfer etmesiyle zirve yapmış, Comolli'nin bu transferin ardından yaptığı açıklama ise bu gerilimi kriz boyutuna taşımıştı.

Falette transferinin ardından şahsi bir Twitter hesabı açan Damien Comolli, buradan yaptığı açıklamada "Öncelikle, Falette'i kiralık olarak almaya başkanımız karar verdi çünkü oyuncunun takıma katkıda bulunabileceğine inanıyor. Başkanımızın kulübe yaptığı katkılar ele alındığında bu kararına saygı duyulmalı. Ayrıca taraftarımız da Simon'u iyi karşılamalı. İkinci olarak ise, bugün basında yer alan haberlerin aksine Rogon ajansıyla hiçbir ilişkim yok. Rogon'la oyuncunun transferi konusunda hiçbir görüşmem olmadı. Kendisiyle sadece Tolga ve Luiz Gustavo'nun transferlerinde görüştüm. Son olarak, apaçık yalan bir şekilde benimle Rogon ajansı arasında bir ticari ilişkinin bulunduğuna yönelik basındaki ve sosyal medyadaki haksız yorumlar ışığında bu saçma iddiaları ortaya atan kişiler hakkında yasal süreç başlatacağımı belirtmek isterim. Fenerbahçe ailesine saygılarımla." demişti.

İşte bu tweetler, Başkan Ali Koç ile Damien Comolli arasındaki gerilimin bir kriz boyutuna ulaşmasına neden oldu. Geçen hafta istifa söylentileri kulaktan kulağa yayılan Comolli, bu yöndeki soruları genellikle geçiştirmekte veya görevinin başında olduğu yönünde yanıt vermeye devam ediyordu. Fakat bugün ipler tamamen koptu ve Comolli, Fenerbahçe Sportif Direktörlüğü görevinden istifa etti.

COMOLLİ'NİN FENERBAHÇE'DE İZ BIRAKAN TRANSFERLERİ


son dakika son dakika haber