Fenerbahçe Sivasspor karşısında yara sardı

Fenerbahçe Sivasspor Süper Lig
Fenerbahçe Sivasspor karşısında yara sardı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Sivasspor'u 4-1 yenerek ligde üst üste 2. galibiyeti aldı ve yeniden liderliğe yükseldi.

Süper Lig'de 14. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Sivasspor karşı karşıya geldi.

Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya baskılı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu.

Fenerbahçe 17. dakikada Dusan Tadic'in ortasında Sebastian Szymanski'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-lacivertliler golden sonra da baskılı oyununu sürdürmeye devam etti.

Mücadelenin 42. dakikasında İrfan Can Kahveci rakibine attığı şık çalımın ardından yaptığı klas vuruşla farkı 2'ye çıkardı ve soyunma odasına Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda Sivasspor 50. dakikada son haftaların formda ismi Rey Manaj'la farkı 1'e indirdi.

Sarı-lacivertliler 68. dakikada Edin Dzeko'nun sağ çaprazdan yaptığı vuruşla farkı bir kez daha 2'ye çıkarmayı başardı.

Fenerbahçe'nin 3. golü ilk olarak İrfan Can Kahveci'ye yazılsa da daha sonrasında golü atan ismin Sivassporlu Alaaddin Okumuş (kendi kalesine) olduğu belirtildi.

Bu golden 7 dakika sonra Dusan Tadic'in pasında Edin Dzeko yaptığı vole vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve farkı 3'e çıkararak takımını rahatlatan golü attı. Bu gol aynı zamanda aynı zamanda mücadelenin de skorunu belirledi: 4-1

YENİDEN LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde deplasmanda Nordsjaelland'a farklı yenildiği maçın ardından Sivasspor karşısında 4 golle galip gelerek moral kazandı.

Ligde üst üste 2. galibiyetini alan Fenerbahçe bu sonuçla puanını 37'ye çıkardı ve averajla Galatasaray'ı geride bırakarak yeniden liderliğe yükseldi, Sivasspor ise 15 puanda kaldı ve haftayı 13. sırada tamamladı.

Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe deplasmanda ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile 9 Aralık Cumartesi günü karşı karşıya gelecek, Sivasspor ise deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak.

Kaynak: Haber Global TV