Fenerbahçe seçimine ilişkin Fatih Demirkol'dan dikkat çeken yorum: "Kararsız grubu o alacak"

Haber Merkezi
Fenerbahçe Aziz Yıldırım Ali Koç

Fenerbahçe'de hafta sonu gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesi iki aday Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında tansiyonun yükseldiği görüldü. Seçim öncesi girilen son virajdaki durumu değerlendiren Fatih Demirkol, "Kim sakin kalırsa kararsız grubu o alacak" dedi.

Fenerbahçe'de bu hafta sonu olağan genel kurulda seçim heyecanı yaşanacak. 2018'deki seçimden sonra mevcut başkan Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım tekrar bir başkan olabilmek için rekabet edecekler. Sarı-lacivertlilerdeki kritik seçimde son viraja girilirken bu son haftaya damgasını vuran olay Aziz Yıldırım'ın Ali Koç'un yönetim listesinde yer alan Acun Ilıcalı'ya yönelik sarf ettiği sözler oldu. Ilıcalı'dan da Yıldırım'a cevap gecikmedi.

"ŞAMPİYONLUK İNANCININ NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Fenerbahçe'deki kritik seçime günler kala bütün bu yaşananları değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, başkan adaylarının 35 bin ile 40 bin arası bir oya hitap ettiklerini belirtti. Demirkol, Mourinho isminin camiada oluşturduğu heyecana dikkat çekerek, "Jose Mourinho ismi ortaya atıldıktan sonra sayın Ali Koç ve ekibi Jose Mourinho ile anlaşma imzaladı, İstanbul'a getirdi ve sözleşme imzaladı. Bu tabii büyük bir heyecan yarattı Fenerbahçe ailesinde. Ve hedeflerin ne kadar büyüdüğü, şampiyonluk inancının, şampiyonluk hareketinin ne kadar güçlü olduğu bir kez daha ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

"SERT AÇIKLAMALAR HUZURSUZLUK YARATTI"

Fatih Demirkol işin bu noktadan sonra karıştığını belirterek, "Sayın Aziz Yıldırım 'Ben Jose Mourinho ile konuştum. Hatta siz de gidin konuşun, ortak bir ekip oluşturalım, anlaşılsın kim seçilirse seçilsin Jose Mourinho ile devam edelim' demişti. Sayın Ali Koç kendilerinin daha önce görüştüklerini ve bunu gizli tuttuklarını iddia etti. Karşılıklı yalanlamalar başladı, işler gerildi. İşin içine sayın Ali Koç'un ekibindeki sayın Acun Ilıcalı da girdi. Karşılıklı sert açıklamalar geldi ama bu camiada büyük bir huzursuzluk yarattı" değerlendirmesinde bulundu.

Kongre üyelerinin iki başkan adayına da gerginliğin bırakılıp projelerin anlatılması yönünde ısrarlı mesajlar gönderdiğinin altını çizen Demirkol, "Çünkü kavganın kimseye yararı yok ve nisanlar proje görmek istiyorlar. Teknik direktörlük konusu tamam, bitti. Yani Aziz Yıldırım da seçilse Ali Koç da seçilse Teknik direktör Jose Mourinho. Ve projeler açıklanacak. Kim sakin kalır, sakin sakin projelerini açıklar kavgadan uzak durursa sanki özellikle bu kararsız grubu o alacak ve seçimin sonucunu o belirleyecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.