Fenerbahçe, Portekizli stoper 'Ruben Semedo' ile görüşmelere başladı

Fenerbahçe
Fenerbahçe, Portekizli stoper 'Ruben Semedo' ile görüşmelere başladı

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Kim min-Jae ve Attila Szalai'nin ayrılık ihtimallerine karşı geçtiğimiz sezon Porto'da kiralık olarak forma giyen Olympiakos'un Portekizli stoperi Ruben Semedo için görüşmelere başladı.

Portekiz spor gazetesi O JOGO'nun özel haberine göre; geride kalan 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak Porto'da oynayan Ruben Semedo için Fenerbahçe devreye girdi ve hem oyuncu ile hem de oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Olympiakos ile transfer görüşmelerine başladı.

Teknik direktörlüğe Jorge Jesus'un getirildiği ve transferde önceliğin deneyimli teknik adamın önceden tanıdığı isimlere verildiğinin altı çizilirken, Ruben Semedo'nun da Benfica'yı çalıştırdığı dönemde Jorge Jesus tarafından istendiği belirtildi.

Futbola Sporting alt yapısında başlayan Semedo, sonrasında kiralık olarak Reus Deportiu ve Vitoria Setubal'de forma giydi. 2017 yazında 14 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Villarreal'e transfer olan Semedo, sonrasında kiralık olarak Huesca ve Rio Ave'de oynadı. 2019 yazında 4.5 milyon Euro karşılığında Olympiakos'a transfer olan Semedo, geçtiğimiz sezonun devre arasında satın alma opsiyonuyla birlikte Porto'ya kiralandı. Ancak Porto 5.5 milyon Euro olan satın alma opsiyonunu kullanmadı ve 28 yaşındaki tecrübeli savunmacı Yunan ekibine geri döndü.

Ruben Semedo bugüne dek kulüp düzeyinde 8 farklı takımda toplamda 210 maça çıktı ve 9 gol kaydetti.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Ruben Semedo Porto Olympiakos Fenerbahçe transfer haberleri