Fenerbahçe oyunu bozdu

ÖZEL HABERLER
Fenerbahçe oyunu bozdu
Fenerbahçe'ye beraberliği getiren golü kaptan Mesut Özil kaydetti. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe yine zor bir zamanda ayağa kalkmasını bildi ve Galatasaray deplasmanında bir üç puandan fazlasını kazandı. Squid Game dizisinden esinlendiği koreografide ‘1907 numaralı oyuncu oyun dışı’ denildi ama oyun Fenerbahçe için yeniden başlıyor.

Fenerbahçe ne zaman zor duruma düşse bir yolunu bulup ayağa kalkmasını bilir. Bu hep böyle olmuştur. Dün de Fenerbahçe böylesine zor bir ortamda 52 bin kişinin önünde geriye düşmesine ve on kişi kalmasına rağmen ezeli rakibi Galatasaray’ı yenerek ayağa kalktı. Bu derbi zaferi bir galibiyetten ve üç puandan çok fazlası.

Maçın başında sarı-kırmızılı taraftarların Squid Game dizisinden esinlendiği koreografide ‘1907 numaralı oyuncu oyun dışı’ denildi ama Fenerbahçe oyunu bozdu, ayakta kaldı, rakibini yarışın psikolojik olarak dışına itti. Artık oyun Fenerbahçe için yeniden başlıyor.

Vitor Pereira’nın üçlü savunmayı bozup dörtlüye döneceğini Haber Global ekranlarında ilk biz duyurmuştuk. İlk golde kontra savunurken zorlanılsa ve zaman zaman açıklar verilse de daha derli toplu bir görüntü izledik. Kim maçın yıldızıydı. Koreli futbolcu öyle müdahaleler yaptı ki galibiyeti Galatasaray’dan alıp Fenerbahçe’ye getirdi. Herkesin kafasında maç öncesinde “Berke acaba nasıl oynayacak?” sorusu vardı.

Fenerbahçe oyunu bozdu - Resim : 1
Fenerbahçe'nin galibiyet golünü uzatma dakikalarında Crespo kaydetti. Fotoğraf: AA

Genç eldiven ilk derbisinde böyle bir seyirci önünde müthiş bir performans ortaya koydu. Kritik kurtarışlarıyla Fenerbahçe adına maçın en iyilerinden biri oldu. Sadece bir ağabeyi olarak ona uyarım olayların içine çok fazla girmemesi olur. Onun kart görme lüksü yok. Orta sahadaki Mert-Sosa-İrfan-Mesut ve Zajc kurgusu da oyun üstünlüğünü Fenerbahçe’ye getirdi.

Hücumda Berisha’nın etkisiz görüntüsü vardı zaten goller de ortadan geldi. İrfan’ın Mesut’a attığı pası Türkiye’de atacak kaç oyuncu var? Peki koşmuyor denen Mesut’un attığı depar ve soğukkanlı gol vuruşunu yapacak kaç oyuncu var? Mesut bir dünya yıldızı. Onu oyunun içine sokmak zorundasınız. Dün kaptanlığın hakkını sonuna kadar verdi. Mesut varsa Mesut oynar. Mert Hakan, Zajc, Sosa, Ferdi ortaya koydukları mücadele ile alkışı aldılar. Fenerbahçe dün sahaya yüreğini koydu. Zaten böyle bir ortamda başka türlü de derbi zaferi çıkmazdı.

Fenerbahçe oyunu bozdu - Resim : 2
Fenerbahçe'nin 10 kişi tamamladığı derbide zaman zaman tansiyon yükseldi. Fotoğraf: AA

ŞAMPİYONLUK YARIŞINA DÖNDÜ

Çok eleştirdik ama hakkını verelim dünün yıldızı Vitor Pereira oldu. Yaptığı değişiklikle maçı kazandı. Rossi-Crespo hamlesi tarihi zaferi getirdi. Derbilerde öyle yıldızlar çıkar ki bir daha unutulmaz. Crespo da unutulmazlar arasına girdi. Topu sürüşü ve yaptığı vuruşla işi bitirdi.

Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyeti aldı ve şampiyonluk yarışına döndü. Bu galibiyet camiaya ve takıma çok iyi gelecek, gelmeli. Alışık olmayacak şekilde uzun yıllardır Galatasaray galibiyeti yaşayamıyordu sarı-lacivertliler. Bu özlem de bitmiş oldu. Şampiyonluk yürüyüşü ezeli rakibin sahasındaki galibiyetle başlayacaktır.

Kaynak: Web Özel

Galatasaray Fenerbahçe derbisi