Fenerbahçe otomatiğe bağladı

Fenerbahçe
Fenerbahçe otomatiğe bağladı

Fenerbahçe otomatiğe bağladı, gidiyor. Üst üste 7. galibiyet yine iyi futbolla geldi.

Gaziantep maçına Kadıköy’de 36 bin taraftar geliyorsa bunun anlamı, son 11 haftada ortaya konan Fenerbahçe ruhudur. Taraftar eski günlerdeki Fenerbahçe’yi görüyor, bu takıma inanıyor. Sarı-lacivertlilerin artık önümüzdeki yıl için hiç olmadığı kadar umudu var.

Muhteşem taraftarının desteğini arkasına alan Fenerbahçe maça yine iştahlı başladı, ön alandaki baskı kurdu ve Rossi’nin daha maçın 5. dakikasında gelen golüyle de rahatladı. Uzun zamandır kazanmanın getirdiği özgüvenle oynayan, ne yaptığını bilen, rakibe kolay fırsat vermeyen bir takım izledik yine.

Osayi’nin yerine oynayan Nazım’ın asisti de kıymetliydi. Crespo’nun yerinde oynayan Gustovo’nun mücadelesi de. Fenerbahçe’de İsmail Kartal öyle ya da böyle çok ciddi bir sistem oturttu. Herkes görevinin bilincinde ve giren-çıkan ne yapması gerektiğini biliyor. Böyle olunca da Fenerbahçe sürekli kazanıyor. İsmail Kartal demişken, Löw ve Jesus görüşmeleri sürerken, Başkan Ali Koç’un fotoğrafları ortalıkta boy boy dolaşırken İsmail Kartal’ın işini aynı ciddiyetle yapması alkışı hak ediyor. Zaten taraftar da Kartal’a olan sevgisini maç boyunca gösterdi, hak ettiği alkışı esirgemedi. İsmail Kartal, sıkıntılı bir takımı ayağa kaldırdı, Şampiyonlar Ligi potasına soktu. Fenerbahçe yönetimi için zor bir karar anı olacak yeni hoca konusu orası kesin.

İlk 11’e baktığınız zaman tam 7 yerli futbolcu görüyorsunuz. Fenerbahçe için bir büyük artı da bu. Türkiye’nin tartışmasız en iyi yerli kadrosuna sahip takımı Fenerbahçe. Seneye eğer kural esnetilmezse bunu en büyük koz olarak Fenerbahçe kullanacak. TFF’ye bu konuda şimdiden baskı yapmaya başlayan Kulüpler Birliği’ne karşı Fenerbahçe yönetimi ciddi bir duruş sergilemeli.

Mert Hakan ve Zajc’a ayrı bir parantez açmak lazım. Mert Hakan’ın sahadaki inanılmaz hırsı ve mücadelesi takımın direncini de yükseltiyor. Serdar Dursun’a yaptığı asistle de hakkını aldı. Asist sayısını da 7’ye yükseltti. Zajc ise yine muhteşem bir gole imza attı, gol sayısını 9’a çıkardı. İsmail Kartal’la birlikte sezonun ikinci yarısına damga vurdu açıkçası. Taraflı tarafsız sezonun ikinci yarısı Süper Lig’in en iyi futbolcusu kim derseniz herhalde bunun cevabı Zajc olacaktır. Yine maçın en çok koşan futbolcusu olduğu bir maçta golünü attı. İsmail Kartal, Mert Hakan, Zajc, Rossi ve Serdar Dursun gibi isimlerden inanılmaz bir performans almayı başardı. Başarının sırrı biraz da burada.

Kaynak: Web Özel

fenerbahçe Gaziantep futbol Kadıköy Serdar Dursun rossi