Samatta için Club Brugge iddiası

Fenerbahçe
Samatta için Club Brugge iddiası

Fenerbahçe'nin sezon başında Aston Villa'dan zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı ancak beklenen performansı alamadığı Tanzanyalı golcüsü Mbwana Samatta'nın Club Brugge'a transfer olacağı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin bu sezon başında büyük beklentilerle kadrosuna kattığı Mbwana Samatta için Belçika basınından flaş bir iddia geldi.

Voetbal24'de yer alan habere göre, Tanzanyalı golcü sezon sonunda Club Brugge'ün yolunu tutacak. 

Haberde Samatta'nın Fenerbahçe'ye oynamak için geldiği ancak yeterince süre alamadığı, bunun sebebinin de yıldız futbolcunun teknik direktör Erol Bulut'un taktik anlayışına uymayışı olduğu iddia edildi.

Devre arasında hücum hattını Bas Dost'la güçlendiren Brugge, daha önce Belçika’da forma giyen Samatta’yı da yeni sezon için renklerine bağlamayı amaçlıyor.

Samatta, Belçika'da oynadığı dönemde Genk formasıyla 191 maçta görev yapmış ve 96 gole doğrudan katkı (76 gol - 20 asist) sağlamıştı. Tanzayalı oyuncu bu performansı sonrasında 10 milyon Euro karşılığında Premier Lig ekibi Aston Villa'ya transfer olmuştu.

FENERBAHÇE'DE 17 MAÇTA 4 GOL ATABİLDİ

Sezon başında 6 milyon Euro zorunlu satın alma şartıyla Aston Villa'dan ayrılıp kiralık olarak Fenerbahçe'nin yolunu tutan Samatta, sarı-lacivertli forma altında beklentilerin çok uzağında bir performans sergiledi.

Tanzanyalı forvet Fenerbahçe formasıyla çıktığı 17 lig maçında 4 gol kaydetti.

fenerbahçe Mbwana Samatta Club Brugge Fenerbahçe transfer haberleri