Fenerbahçe'nin Danimarkalı golcü Cornelius ile anlaştığı iddia edildi

Fenerbahçe'nin Danimarkalı golcü Cornelius ile anlaştığı iddia edildi

Trabzonspor ile anılan Danimarkalı forvet Andreas Cornelius için Fenerbahçe'nin devreye girdiği ve oyuncunun kulübü Parma ile anlaşma sağladığı iddia edildi. Parma ile geçen sezon 30 maça çıkan Andreas Cornelius, 1 gol atıp 4 asist yapmıştı.

Yeni sezonda şampiyonluk hasretine son vermek isteyen sarı lacivertliler, Vitor Pereira'nın direktifinde transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Bundesliga 2'de gol kralı olan Serdar Dursun ve Aytemiz Alanyaspor'la sözleşmesi sona eren İngiliz savunmacı Caulker'ı kadrosuna katan Fenerbahçe, futbolcu arayışına devam ediyor.

Geçen sezon kadrosuna kattığı Samatta, Cisse ve Kemal Ademi'den beklediği gol katkısını alamayan Fenerbahçe, golcü transferinde nokta atışı yapmak istiyor.

İtalyan medyasında yer alan habere göre; sarı lacivertliler, Trabzonspor'un da gündeminde yer alan Danimarkalı golcü Andreas Cornelius'un transferinde kulübü Parma ile anlaşma sağladı.

Geçen sezon İtalya Serie A'da küme düşen ve yüksek maliyetli oyunculardan kurtulmak isteğini belirtilen Parma'nın oyuncuyu satma kararı aldığı ve sarı lacivertli takımla 7 milyon avro bonservis bedelinde el sıkıştığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin 28 yaşındaki Dan forvetle ücret konusunda anlaşması durumunda Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde (yarın) transferi açıklayacağı belirtildi.

TRABZONSPOR'U REDDETTİ

Bordo mavililer, Aleksander Sörloth’tan haber beklediği için bu transferde beklemeye geçerken, Nicolo Schira’nın aktardığı habere göre; Cornelius, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor’un kendisine yaptığı teklifi reddetti.

GEÇEN SEZOUN 1 GOL ATIP 4 ASİST YAPTI

İtalya Serie A'dan düşen Parma ile geçen sezon 30 maça çıkan Andreas Cornelius, 1 gol atıp 4 asist yapmıştı.

28 yaşındaki isim en gollü sezonunu 2016-2017 sezonunda Kopenhag formasıyla 48 maçta 21 gol kaydederek yaşayıp ertesi sezon Atalanta'ya 6 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olmuştu.

EURO 2020 PERFORMANSI 

Danimarka forması ile EURO 2020'de 4 maçta toplam 57 dakika görev alan Cornelius, gol atamazken 1 golün asistini yaptı.

ANDREAS CORNELİUS KİMDİR?

16 Mart 1993 Kopenhag Danimarka doğumlu olan Andreas Cornelius forvet olarak görev yapıyor ve aynı zamanda Danimarka Milli Takımı'nda forma giyiyor. Sol ayağını kullanan Cornelius 2010 yılında Kopenhag takımının alt yapısında futbola başladı. Golcü futbolcu daha sonra 2013 yılında 8.7 milyon Euro bedelle Cardiff'e transfer oldu. 

Cardiff'de çok fazla forma şansı bulamayan Andreas Cornelius sadece 1 yıl sonra eski takımı Kopenhag'a 3.5 milyon Euro transfer bedeliyle geri döndü.

3 sezon daha Kopenhag forması giyen Danimarkalı golcü bu kez 2017'de İtalya Serie A ekibi Atalanta'ya 6 milyon Euro bedelle transfer oldu. Atalanta sırasıyla oyuncuyu Bordeaux, ve 2 sezon Parma'ya kiraladı.

İtalyan ekibi, kiralık olarak kadrosunda bulunan Danimarkalı golcünün zorunlu satın alma opsiyonunu geçtiğimiz günlerde kullandı. 8.5 milyon Euro'yu Atalanta'ya ödeyen Parma, Serie B'ye düştüğü ve maaşı yüksek olduğu için 28 yaşındaki santrforu elden çıkarmak istiyor.

Andreas Cornelius Cornelius fenerbahçe Parma