Fenerbahçe Moussa Marega ile anlaştı

Fenerbahçe
Fenerbahçe Moussa Marega ile anlaştı

Fenerbahçe'nin Porto'nun golcüsü Moussa Marega ile her konuda anlaştığı öne sürüldü. Bu sezon Porto formasıyla 24 maç çıkan Marega, 9 gol 4 asistlik performans ortaya koydu.

Portekiz takımlarından Porto’nun 29 yaşındaki forveti Moussa Marega, uzun süredir Fenerbahçe’nin transfer listesinde yer alıyordu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Fenerbahçe yönetimi, 2017 yılından beri Porto forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan yıldız futbolcuyu Türkiye’ye gelmeye ikna etti.

Sezon başında transfer edilen Papiss Cisse ve Kemal Ademi’den beklenen verimi alamayan Fenerbahçe, Mbwana Samatta’nın da sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmasıyla hücum gücünde darbe yemişti.

Sakatlıktan dönen Samatta ve Mame Thiam’ın formda görüntüsüne rağmen hücum hattını sağlamlaştırmak isteyen sarı lacivertliler, Marega transferiyle birlikte forvetteki skorer golcü eksikliğini gidermeyi planlıyor.

Marega ile anlaşan Fenerbahçe, transferi sezon sonuna bırakmadan devre arasında tamamlamak için Porto kulübüyle görüşmelerini sürdürüyor. Bu sezon Porto formasıyla 24 maç çıkan Marega, 9 gol 4 asistlik performans sergiledi.

MOUSSA MAREGA KİMDİR?

14 Nisan 1991 yılında Fransa'nın Les Ulis şehrinde dünyaya gelen hücum oyuncusu aynı zamanda Mali uyruğunu taşıyor.

Tecrübeli futbolcu Mali milli takımını tercih ederek 24 kez formasını giydi ve 3 golü var. 1,83'lük forvet kariyerine Fransa'da Evry FC'de başladı. Sırasıyla Poire-sur-Vie, Amiens, Esprance, Maritimo, Porto ve Guimares formaları giydi. 

Porto’nun 2016 yılında 3.8 milyon Euro’ya kadrosuna kattığı yıldız golcü, o sezon Vitoria Guimaraes’e kiralandı. 2017’de Porto ile ilk sezonunu yaşayan Marega, ligde oynadığı 29 maçta 22 gol-5 asistlik formuyla adından söz ettirdi.

2018-19 sezonunda oynadığı 47 resmi maçta 21 gol-11 asist istatistiklerine ulaşan yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon oynadığı 45 resmi maçta 15 gol atıp, 9 asist yaptı.

fenerbahçe