Fenerbahçe Maribor karşısında avantajı kaptı

Fenerbahçe Transfer Konferans Ligi
Fenerbahçe Maribor karşısında avantajı kaptı
FOTOĞRAF: AA

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında oynadığı maçta Maribor'u 3-1'lik skorla mağlup ederek rövanş öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında Slovenya ekibi Maribor'u ağırladı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya Sarı-lacivertliler oldukça hızlı başladı ve pek çok pozisyona girdi. Fenerbahçe bulduğu fırsatlardan yararlanamayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Sebastian Szymanski değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe aradığı golü 58. dakikada buldu. Szymanski'nin kullandığı kornere iyi yükselen Becao düzgün bir kafa vuruşuyla temsilcimizi 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra baskısını daha da artıran Fenerbahçe, 62. dakikada Szymanski'nin 'al da at' dercesine verdiği pasta İrfan Can Kahveci'nin attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

Maribor'un bu gole cevabı ise mücadelenin 72. dakikasında geldi. Futbolseverlerin Atalanta'dan tanıdığı Josip Ilicic'in pasında Mark Strajnar skoru 2-1'e getirdi.

Oyuna sonradan giren Ryan Kent, rakiplerinden peş peşe sıyrıldı ve rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı kararı verdi. 90+3'te penaltı noktasına gelen Dusan Tadic, skoru 3-1 yaptı. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın sonucunu belirledi.

Fenerbahçe sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılarak rövanş maçı öncesinde avantajlı bir sonuç elde etti.

Müsabakanın rövanşı, 17 Ağustos Perşembe günü Slovenya'da oynanacak.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Fenerbahçe haberleri