Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten Nihat Özdemir'in mektubuna cevap

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten Nihat Özdemir'in mektubuna cevap

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in mektubuna cevap verdi. Küçük, mektubunda Özdemir'e "Fenerbahçe kulübü sizinle ilgili disiplin soruşturması başlatırsa yapacak bir şey yoktur" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "TFF Başkanı Nihat Özdemir, Divan başkanımıza mektup yazdı. O mektup da medyaya sızdırıldı. Ama bizim Divan Başkanımızın yazdığı mektubu paylaşmadı. Bu mektup tarihi bir mektuptur. Ben Nihat Özdemir'in yerinde olsam bu mektuba "2010-2011 şampiyonu Fenerbahçe'dir" der bu konuyu kapatırdım. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün televizyon kanalında yayınlanan gündem özel programına katıldı. Koç'un gündeminde TFF Başkanı Nihat Özdemir'in geçtiğimiz günlerde "9 yıldır Türkiye' de şike konuşulmuyor" açıklaması vardı. Fenerbahçe Kulübü ile Özdemir arasında bu açıklamadan sonra ipler gerilmiş karşılıklı sert açıklamalar yapılmıştı.  Nihat Özdemir yaşanan tartışmaların ardından Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'e mektup yazmış ancak mektup aynı anda medyada da yer almıştı. Küçük'ün mektuba, karşı mektupla karşılık verdiği öğrenildi. 11 Haziran'da kaleme alınan mektubu TFF açıklamayınca Ali Koç kulübün televizyon kanalından canlı yayında açıkladı. 

İşte Vefa Küçük'ün, Nihat Özdemir'e yazdığı mektup:

08.06.2020 Pazartesi tarihli mektubunuzu aldım. Öncelikle şahsıma hitaben kullandığınız cümlelere teşekkür ederim. Şahsıma yazılan mektubu kamuoyu ile de paylaştınız. Size yazdığım mektubu ve vereceğiniz cevabı da yine kamuoyu ile paylaşabilirsiniz.

07.06.2020 Pazar Günü FB TV'de size yaptığım çağrıya 08.06.2020 Pazartesi günü mektup yazarak cevap verdiniz. Bu cevabınızdaki beyanınız şahsımı ve Fenerbahçe camiasını açık şekilde tatmin etmemiştir. 2010-211 yılı Lig Şampiyonunun Fenerbahçe Futbol Takımı olduğu TFF'nin önceki Başkanı Sayın Yıldırım Demirören zamanında Türkiye Futbol Federasyonu'na tescil edilmiş ayrıca UEFA ve CAS'ta da yapılan tüm haksız iddialar reddedilerek o makamlarca da tespit edilmiştir. Türk Mahkemeleri'nde uzun süren yargılamalarda hakkımızdaki kumpas kuranların emelleri ve oyunları bozulmuş ve Yargı FB Başkanı ve Yöneticilerini beraat etmiştir.

Velhasıl 2010-2011 Yılı Şampiyonu Bellidir. Gerisi boş laflardır. Sizin de Başkanvekili sıfatıyla görev yaptığınız dönemin yani 2010-2011 yılının şampiyonu Fenerbahçe'dir. 

Sizin açık şekilde bu hakikatı ifade etmeniz bekleniyor. Bu zaten malümun ilanı olur. Camiamızda şahsına karşı büyük tepki ve infial bulunmaktadır. Yüksek Divan Kurulu Başkanı sıfatıyla yaptığım çağrı ve bana hitaben yazdığınız mektubu Fenerbahçelilerin kendi aralarındaki meselelerini birlikte çözme amacını taşıyordu. Her şeye rağmen benim çağrım sonrasında bir açıklama yapmış olsaydınız, var olan tepki ve infiali bir nebze hafifletecekti. Ancak bu durumda Fenerbahçe Yönetim Kurulu sizinle ilgili disiplin soruşturması başlatırsa söylenecek fazla bir şey olmaz. Bununla birlikte, kendi aramızda kolayca çözebileceğimiz bir konuya ilişkin FB Başkanı Sayın Ali Koç ve Başkanvekili Sayın Semih Özsoy'u PFDK'ya sevk ettiğinizi üzülerek öğrendiğimi ifade etmek isterim.

Tüm bunlar düşünüldüğünde, içinde bulunduğumuz bu durumu düzeltmek adına, sizleri Fenerbahçe Spor Kulübü'nün en yetkili organı olan Genel Kurulumuz tarafından seçilmiş Başkanımız Sayın Ali Koç'un tarafınıza yönetiği sorunun yanıtını kamuoyuna net bir şekilde vermenizi ve tüm tartışmaları sona ettirmenizi öneriyorum.

Benim dilek, temenni ve tavsiyem bu ihtilafı sonlandırmak sizin net açıklamanızla mümkün olacaktır. Lütfen malümü ilan ediniz

Saygılarımla

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten Nihat Özdemir'in mektubuna cevap - Resim : 1

Nihat Özdemir TFF mektup