Fenerbahçe kaptanı Altay Bayındır sözleşme bekliyor

Fenerbahçe
Fenerbahçe kaptanı Altay Bayındır sözleşme bekliyor

Genç yaşında geldiği Fenerbahçe’nin değişmezlerinden olan ve kaptanlığa kadar yükselen Altay Bayındır’a, yıllık kazancı oldukça düşük olmasına rağmen, beklentilerin aksine yeni sözleşme ve maaş iyileştirmesi henüz yapılmadı. 

SERCAN HAMZAOĞLU - HABER GLOBAL - 2019’da henüz 19 yaşında MKE Ankaragücü’nden transfer edilen Altay’la 4 yıllık sözleşme imzalanmıştı. 

Bu sezon sonu sözleşmesi sona erecek Altay, ilk 3 yıl 3.5 milyon lira garanti ücrete oynadı. Bu sene sözleşmesi gereği maaşı 3.8 milyon liraya çıkan Altay’ın maç başı ücretlerle kazancı 5.5 milyon lirayı zor buluyor.

Takımın en faydalı oyuncusu ve kaptanı olmasına rağmen neredeyse yıllık kazancı altyapı oyuncuları kadar olan, döviz bazında 300 bin Euro’yu bile bulmayan Altay, kulüpten hala istediği sözleşme yenileme şartlarını bulamadı. 

Başkan Ali Koç’un her fırsatta “Altay’a hak ettiğini vereceğiz” dediği biliniyor. Başarılı kalecinin hem sezon sonu serbest kalmaması hem de bu sezon takım kaptanı olarak iyi bir maaş alması için sarı-lacivertli yönetim bir teklif yaptı ancak bu teklif oyuncu cephesinin beklediğinin çok altında kaldı.

İstediği ücrete oynamamasına rağmen Fenerbahçe sevgisi nedeniyle bunu asla performansına yansıtmayan Altay’la Fenerbahçe yönetiminin ortak noktayı bulması bekleniyor.

Kaynak: Haber Global TV

Altay Bayındır fenerbahçe Fenerbahçe haberleri futbol