Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 1 milyar 206 milyon TL'lik derbi

Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 1 milyar 206 milyon TL'lik derbi

fenerbahçe ile Galatasaray, yarın oynanacak derbi ile 391. kez rakip olacak. Ezeli rekabette sarı-lacivertlilerin 146'ya 123 üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'in 23. haftasında 111 yıllık rekabette ezeli rakip, ebedi dostlar tekrar sahne alacak. Ülker Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma ile birlikte Fenerbahçe ve Galatasaray, 391. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler, 146 kez sahadan galip ayrılırken, sarı-kırmızılılar ise 123 defa rakibini mağlup etmeyi başardı. İki takım 121 müsabakada ise yenişemedi. Kanarya'nın 535 golüne, Aslan 485 golle karşılık verdi.

LİGDE 126. RANDEVU

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 125 kez rakip oldu. Ligde de galibiyet sayılarında sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Kanarya, 50 kez rakibini mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, 33 defa 3 puanla ayrılan taraf olurken, 42 maç ise berabere sona erdi. Lig müsabakalarında sarı-lacivertliler 157, sarı-kırmızılılar ise 119 gol atma başarısı gösterdi.

SON 10 MAÇTA 7 BERABERLİK 

İki takım arasında oynanan son maçlarda beraberlikler ön planda bulunuyor. Ezeli rakipler arasında oynanan son 10 maçın 7'si berabere sona erdi. Geride kalan 3 karşılaşmada ise sarı-lacivertliler 2, sarı-kırmızılılar da 1 kez galip taraf oldu. Son 5 müsabakanın da 5'i eşitlikle tamamlandı.

GALATASARAY'DA HEDEF GALİBİYET VE KÖTÜ İSTATİSTİĞİ BİTİRMEK

Galatasaray, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy deplasmanındaki son galibiyetini 1999 yılında aldı. 23 maçtır (15 mağlubiyet, 8 beraberlik) rakip sahada sarı-lacivertlilere karşı galibiyeti bulunmayan Galatasaray, bu kötü istatistiği de sonlandırabilmek için sahaya çıkacak.

6 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Son haftalarda aldığı iyi skorlarla Galatasaray derbiye formda gidiyor. Sarı-kırmızılılar ligde son oynadığı 6 karşılaşmada da 3 puanı alan taraf oldu. Cimbom bu süreçte Antalyaspor, Denizlispor, Konyaspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor'u mağlup etti.

LİGDE SON 2 DEPLASMANDA GALİP

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 10 karşılaşmaya çıktı. Cimbom bu maçlarda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken, 14 gol atıp kalesinde 9 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, ligde son 2 deplasman müsabakasından da galip ayrıldı.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Ligin ikinci yarısında çıkış yapan Galatasaray savunmasıyla da ön plana çıkıyor. Sarı-kırmızılılar ligde geride kalan 22 haftada 17 gol yedi ve bu alanda ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Cimbom'un bu performansında Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın payı çok büyük.

ADEM VE FEGHOULI SINIRDA

Radamel Falcao'nun yokluğunda Galatasaray'ı gol yollarında sırtlayan isim olan Adem Büyük, derbi öncesinde formda bulunuyor. Ligde son oynadığı 4 karşılaşmada 5 kez fileleri havalandıran Adem, bu sezon Ligde 6, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 1 gol atarak toplamda 10 gole ulaştı. 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'ın en golcü oyuncusu konumunda da bulunuyor.

Galatasaray'da derbi öncesinde iki futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Adem Büyük ve Sofiane Feghouli sarı kart görmeleri durumunda ligin 24. haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

1 MİLYAR 206 MİLYON TL'LİK DERBİ  

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın oynanacak derbinin kadro değerleri dikkat çekiyor. İki ekibin kadrosunda bulunan yıldızların toplam değeri 1 milyar 206 milyon.

Futbolun piyasa değerlerini ölçen Transfermarkt'ın verilerine göre sarı-kırmızılılar; 101 milyon 500 bin Euro'luk toplam kadro değeri ile ligde ilk sırada yer alıyor. Sarı-lacivertlilerin kadrosundaki futbolcuların değeri ise 81 milyon 350 bin Euro ve bu anlamda Trabzonspor'un ardından ligde üçüncü sırada bulunuyor. Merkez Bankası'nın günlük kuruna göre iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 206 milyon.

Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Mario Lemina, 13 milyon Euro ile takımın en değerlisi konumunda bulunuyor. Sakatlığı bulunan Lemina'nın oynaması beklenmiyor. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Jean Michael Seri'nin de 12 milyon Euro'luk değeri var.

Fenerbahçe'nin en değerli ismi ise Vedat Muriqi. Bu sezon attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Vedat'ın piyasa değeri 12 milyon Euro. Sarı-lacivertlilerde Max Kruse'nin de 10 milyon 500 bin Euro'luk piyasa değeri dikkat çekiyor.

Kalecilere bakıldığı zaman Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera'nın değeri 5 milyon Euro olurken, Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Altay Bayındır'ın piyasa değeri ise 6 milyon Euro.

fenerbahçe Galatasaray Kadıköy Derbi