Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği'den Dünya Kadınlar Günü jesti

Dünya Kadınlar Günü Fenerbahçe
Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği'den Dünya Kadınlar Günü jesti

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği, kulübün eski sporcularını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ağırladı.

Aralarında Tomris Özpars, Ayşe B. Çağlarcan, Birsel Vardarlı Demirmen ve Didem Üretmen'in de olduğu eski Fenerbahçeli sporcularla dernekte bir araya gelen Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği Başkanı Emrah Tünay ve dernek üyeleri, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Emrah Tünay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il için dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Tünay, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

"Kadınlarımızın Cumhuriyetimizin mihenk taşı olan Kurtuluş Savaşı'ndan itibaren Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra eğitim, sağlık, ekonomi, sanat aklınıza gelebilecek her türlü sektörde ülkemizin kalkınmasına ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında verdikleri katkı unutulmaz." 

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği'den Dünya Kadınlar Günü jesti - Resim : 1

Kadına karşı şiddete de değinen Tünay, "Kadına şiddeti maalesef devlet olarak da halk olarak da engelleyemiyoruz. Gün geçmiyor ki kadın cinayetleri, kadına şiddet ve taciz, haber olarak karşımıza çıkıyor. Bunun en önemli sebebi cehalet ve üzerimizden atamadığımız feodal şark zihniyeti. Bu şiddeti şiddetle kınıyor ve Cumhuriyetimizin 100. yılına geldiğimiz bu günlerde kadına şiddete kalıcı bir çözüm bulunmasını yürekten temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Diğer

Dünya Kadınlar Günü fenerbahçe