Fenerbahçe gol kralı Enner Valencia'ya veda etti

Fenerbahçe futbol
Fenerbahçe gol kralı Enner Valencia'ya veda etti

Fenerbahçe, Süper Lig'i gol kralı tamamlayan Enner Valencia'ya veda etti. Sarı-lacivertliler, önümüzdeki sezon Internacional formasını giyecek Ekvadorlu oyuncuya teşekkür etti.

Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'de Enner Valencia ile yollar ayrıldı. Süper Lig'de 29 kez fileleri havalandırarak gol krallığı sevinci yaşayan Ekvadorlu golcü Brezilya Ligi ekiplerinden Intenacional'e transfer oldu.

Sarı-lacivertli kulüp, golcü oyuncusu için 'Teşekkürler Valencia' başlığıyla bir veda mesajı yayınladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "3 sezon boyunca formamızı terleten, bu sezon gösterdiği performans ile adını Fenerbahçe Tarihine yazdıran Enner Valencia’ya kulübümüze kattıkları için teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Valencia, Fenerbahçe tarihinin 16. gol kralı olarak adını tarihe yazdırdı. Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza'nın, 2010-2011 sezonunda kaydettiği 28 golle, ‘bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu' rekorunu kıran Enner Valencia, ‘sarı-lacivertli formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu' rekorunu da egale etti. Rekorun daha önceki sahibi Aykut Kocaman, 1988-1989 sezonunu 29 golle, gol kralı olmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Enner Valencia fenerbahçe Süper Lig gol kralı transfer haberleri