Fenerbahçe cevabı sahada verdi

Fenerbahçe cevabı sahada verdi

Fenerbahçe, heyecanı, coşkusu ve inanmış taraftarı ile Dinamo Kiev'e gereken cevabı sahada verdi. Kadıköy, Galatasaray derbisine hazırlanmış gibi tıklım tıklım doluydu.

Fenerbahçe taraftarı inanmış bir kere… Takımının ortaya koyduğu futbol, bu sene taraftarı heyecanlandırıyor, orası kesin. Kadıköy sanki Galatasaray derbisine hazırlanmışçasına tıklım tıklım dolu. Nasıl olmasın!

Kiev ile görülecek bir hesap var ortada. 42 bin coşkulu taraftarın desteğini arkasına alan bir Fenerbahçe’nin önünde durmak da kolay değildi öyle de oldu.

Fenerbahçe oynamaya, Dinamo Kiev ise oynatmamaya yemin etmiş. Ukrayna ekibinin elinde sadece yaptığı katı savunma anlayışı var. Lucescu da bunu çok iyi biliyor. O yüzden ilk yarıda Fenerbahçeli oyuncuları yıldırmak için ne gerekiyorsa yaptılar ama başaramadılar. Sarı-lacivertli futbolcular bir an olsun geri adım atmadı, kora kor mücadele verdi. Üstelik aynı Lucescu maçtan sonra üste çıkarcasına Avrupa seviyesinde hiçbir takım bu kadar faullü oynamaz diye açıklama yapıyor.

Bu lafa herhalde maçı izleyen herkes gülmüştür. Asıl Avrupa arenasında hiçbir takım bu kadar yerde yatmaz ve de rakibi yıldırmak için böylesine faullü oynamaz. Jorge Jesus, Lucescu’ya ikinci şansı tanımadı, gereken cevabı da Fenerbahçe sahada verdi.

İlk yarıda muhteşem bir Fenerbahçe izledik. Rakibi sürekli ısıran, sürekli gol kovalayan, sürekli basan… Gol de bir duran toptan geldi. Rüzgarı arkamıza aldık. İkinci yarıda Kiev’in ilk isabetli şutu gol oldu. Altay’ın böyle goller yememesi gerekiyor. Altay’ın kafası belli ki dolu. Sözleşme sorunu mu desek, başka şeyler mi desek bilemiyorum ama Altay’ın sıkıntısı neyse çözülmeli. Bir hata onca emeği alıp götürebiliyor işte. İvmeyi rakibe verebiliyor. Son dakikadaki gol gelmeseydi tek kelimeyle yazık olacaktı Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu emeğe.

Gol atamasa da Pedro’nun kalitesi, tekniği ve oyun zekası beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Galibiyet golünü atan Batshuayi’nin fizik kalitesi de çok başka bir seviye. Rakip savunmacıların Allah yardımcısı olsun. Bu kadar güçlü forvetlerle başa çıkmak onlar için kolay olmayacak.

Golün uzatma anlarında, üstelik bir taç atışından ve Batshuayi’den gelmesi filmin sonunu çok daha güzelleştirdi. Psikolojik açıdan çok kıymetli bir 3 puanı cebine koydu Fenerbahçe. Muhteşem başlayan gece muhteşem bitti. Ama Fenerbahçe daha yola yeni çıktı. Jesus’un elindeki bu kadro ilerisi için her iki kulvarda da umut veriyor.

fenerbahçe