Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in maliyetini açıkladı!

Fenerbahçe
Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in maliyetini açıkladı!

Fenerbahçe, Marsilya'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır.

Olympique de Marseille kulübüne toplam transfer bedeli olan 15.000.000 Euro 4 sene içerisinde ödenecektir.

FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından ödenecektir." ifadelerine yer verildi.

Cengiz Ünder'le de 4 yıllık sözleşme imzalandığını resmi İnternet sitesi üzerinden duyuran Fenerbahçe, milli futbolcuya, "Ailemize hoş geldin diyor;  Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz" temennisinde bulundu.

Cengiz Ünder Fenerbahçe forma numarası
Cengiz Ünder, Fenerbahçe'de 20 numaralı formayı terletecek.

CENGİZ ÜNDER'İN KARİYERİ

Futbola Bucaspor alt yapısında başlayan ve sonrasında Altınordu alt yapısına geçen Cengiz Ünder, burada profesyonel olmuş ve 2 sezon A takım forması giydikten sonra Süper Lig ekibi Başakşehir'e transfer olmuştu.

Başakşehir'de gösterdiği performansın ardından dikkatleri üzerine çeken Cengiz Ünder, ertesi sezon 14 milyon Euro karşılığında İtalyan devi Roma'ya transfer olmuştu.

İtalya macerası umduğu gibi gitmeyen ve kiralık olarak gittiği Leicester City'de de kendisini gösteremeyen Cengiz, 2021/2022 sezonunun başında 9 milyon Euro karşılığında Marsilya'ya transfer oldu.

26 yaşındaki milli futbolcu Marsilya'da iki sezonda 93 maça çıkarken 30 gole doğrudan katkı (18 gol - 12 asist) sağladı.

Alman futbol portalı Transfermarkt, Cengiz Ünder'in piyasa değerini 20 milyon Euro olarak gösteriyor.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Cengiz Ünder Marsilya Fenerbahçe transfer haberleri