Fenerbahçe, Cengiz Ünder transferinde sona yaklaştı

Fenerbahçe
Fenerbahçe, Cengiz Ünder transferinde sona yaklaştı
DepoPhotos

Fenerbahçe, Marsilya'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder'in transferi için Fransız ekibiyle anlaşma noktasına geldi.

L'Equipe gazetesinin haberine göre; Bir süredir Cengiz Ünder'in transferi için görüşmelerde bulunan Fenerbahçe ve Marsilya anlaşma noktasına geldi.

Yapılan müzakerelerden şimdiye dek herhangi bir rakam sızmamış olsa da kulüplerin transferi bu gece tamamlamayı hedeflediği belirtiliyor.

Fenerbahçe kısa bir süre önce Marsilya'dan Bartuğ Elmaz'ı da kadrosuna katmıştı.

CENGİZ ÜNDER'İN KARİYERİ

Futbola Bucaspor alt yapısında başlayan ve sonrasında Altınordu alt yapısına geçen Cengiz Ünder, burada profesyonel olmuş ve 2 sezon A takım forması giydikten sonra Süper Lig ekibi Başakşehir'e transfer olmuştu.

Başakşehir'de gösterdiği performansın ardından dikkatleri üzerine çeken Cengiz Ünder, ertesi sezon 14 milyon Euro karşılığında İtalyan devi Roma'ya transfer olmuştu.

İtalya macerası umduğu gibi gitmeyen ve kiralık olarak gittiği Leicester City'de de kendisini gösteremeyen Cengiz, 2021/2022 sezonunun başında 9 milyon Euro karşılığında Marsilya'ya transfer oldu.

26 yaşındaki milli futbolcu Marsilya'da iki sezonda 93 maça çıkarken 30 gole doğrudan katkı (18 gol - 12 asist) sağladı.

Alman futbol portalı Transfermarkt, Cengiz Ünder'in piyasa değerini 20 milyon Euro olarak gösteriyor.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Cengiz Ünder Marsilya Fenerbahçe transfer haberleri