Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel'i gündemine aldı

Fenerbahçe
Fenerbahçe, Bright Osayi-Samuel'i gündemine aldı

Yeni sezon için kadrosuna sağ kanat takviyesi yapmak isteyen Fenerbahçe, QPR'nın Nijeryalı oyuncusu Bright Osayi-Samuel'i gündemine aldı.

Haber Global - Özel / Berk Göl

Kadrosuna sağ kanat takviyesi yapmak isteyen Sarı-lacivertliler aradığı ismi İngiltere'den buldu. Buna rağmen 22 yaşındaki Nijeryalı'nın transferini bitirmek isteyen Fenerbahçe'nin işi pek kolay değil. Koronavirüs sürecinden dolayı taraflar bir araya gelmekte zorlanıyor. Bu nedenle görüşmeler ağır ilerliyor.

Samuel, Fenerbahçe'de oynamaya sıcak baksa da bu transfer için çok fazla aracının olması da işleri zorlaştırıyor. İki taraf da direkt iletişimle bu işi çözmek istiyor. Koronavirüs sürecinde seyahat kısıtlamasının gideceği nokta da görüşmelerin hızını etkileyecek.

Fenerbahçe futbolcuyu uygun bir bonservis bedeliyle transfer etmek istiyor. 

Kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Samuel, bu sezon oynadığı 32 resmi maçta 6 gol, 8 asist'lik performans sergiledi.

ERSİN SEZER, NİJERYALI OYUNCUYU DEĞERLENDİRDİ

- 22 yaşındaki genç sağ kanat oyuncusu çizgiye inmeyi seven ve hızıyla dikkat çeken bir oyuncu, QPR hocası Mark Warburton onu sık sık 4-2-3-1 düzeninde sağdan gelen 2.forvet niyetiyle Wells’in veya Hugill’in arkasına sarkıtıyor. 

- Bu sene özellikle de Championship’te ligin son dönemindeki performansıyla dikkat çekti, sezon ortasında QPR’in 5li defansa döndüğü maçlarda yedek kaldığı bile olmuştu ama bu sistem takıma başarı getirmeyince eski sistemde formasını geri aldı.

- Geçtiğimiz sezonlara göre bu sezon istatistiklere de yansıyan başarısında takımın genç 10 numarası Eze’nin üst düzey formunun büyük payı var. Eze takımın hücum lideri ve Bright-Osayi’ye istediği pasların gelmesindeki kaynak role sahip.

- Bright-Osayi sık sık çalım denemeyi seviyor ama bazen pas opsiyonlarını gözardı edebiliyor ve gereksiz toplar kaptırabiliyor ama gününde olduğunda rakiplerini kolay geçebiliyor. 

- Championship seviyesinde güçlü bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim, ikili mücadelelerde ayakta kalmaya çalışıyor. Öte yandan şut tercihleri ve şut kalitesini geliştirmesi gerektiğini eklemeliyim, futbolu ve oyun görüşü halen gelişim sürecinde olan bir oyuncu.

fenerbahçe QPR Bright Osayi-Samuel Fenerbahçe transfer haberleri