Fenerbahçe bonservis şampiyonu: Ali Koç döneminde 95 milyon euro kazandı

Fenerbahçe transfer haberleri Transfer

Kim Min Jae'yi 18 milyon euro'ya Rennes'e satan Fenerbahçe'de Ali Koç döneminde yapılan oyuncu satışlarından kazanılan miktarlar dikkat çekiyor. Kim Min Jae, Fenerbahçe'de bonuslar olmadan satılan en pahalı 2. futbolcu olarak tarihe geçti. Ali Koç döneminde transferden kasaya 95 milyon euro girdi.

SERCAN HAMZAOĞLU - HABER GLOBALFenerbahçe, başkan Ali Koç döneminde oyuncu satışlarındaki başarısını bu sezon da sürdürdü. 4 yıllık Koç döneminde sarı-lacivertlilerin kasasına yaklaşık 95 milyon Euro koydu.

Kim Min Jae’nin çıkış maddesini ödemeyi kabul eden Rennes, Güney Koreli’ye imza attırınca sarı-lacivertliler 18 milyon Euro kazanacak. Bu transfer, Ali Koç döneminde 4 yılda 10 milyon Euro üzeri yapılan 5. satış olacak.

Daha önce Giuliano 10.5, Josef de Soza 12, Elif Elmas 16, Vedat Muric ise 17.5 milyon Euro’ya yurtdışına satıldı. Bu satış miktarları bonuslar hariç kasaya giren rakamlar oldu. Jailson, Allahyar, Ozan Tufan, Fernandao ve diğer isimlerin satışlarıyla kasaya giren miktar 95 milyon Euro’yu buldu.

Kim Min Jae transferinden doğrudan gelen rakam ise bütün isimleri geride bıraktı. 18 milyon Euro’ya satılan Kim Min Jae, Fenerbahçe tarihinin Elvir Baliç’den sonra en büyük miktara satılan ismi olarak tarihteki yerini aldı.

Fenerbahçe bonservis şampiyonu: Ali Koç döneminde 95 milyon euro kazandı - Resim : 1

UCUZA GELİP DEĞERLERİNİ KATLAYIP GİTTİLER

Fenerbahçe’de Vedat Muric, Elif Elmas ve son olarak Kim Min Jae, sarı-lacivertli takıma geldikleri bonservis bedelinin oldukça üzerinde Avrupa’ya satıldı.

2017 yılında sadece 180 bin Euro’ya alınan Makedon oyuncu, Ali Koç başkanlığında alındığının 46 katı fazlasına 16 milyon Euro’ya Napoli’nin yolunu tuttu.

Çaykur Rizespor’dan 3.5 milyon Euro’ya alınan Vedat Muric ise 1 yıl sonra Lazio’ya 5 katı fiyatına gönderildi.

Geçen sezon 3 milyon Euro’ya gelen Kim Min Jae ise yine 1 yılda değerini artıran isim oldu. Tam 6 katı fiyata Rennes’e gidecek Kim, Fenerbahçe’ye de ciddi bir para kazandıracak.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Ali Koç Fenerbahçe transfer haberleri Fenerbahçe haberleri Kim Min-Jae son dakika fenerbahçe transfer haberleri