Fenerbahçe Beko, deplasmanda Tofaş'ı mağlup etti

Fenerbahçe Beko, deplasmanda Tofaş'ı mağlup etti

ING Bank Basketbol Süper Ligi'nin altıncı haftasında Fenerbahçe Beko deplasmanda TOFAŞ Spor Kulübü ile mücadele ederken karşılaşmadan 104-103 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip Berkan Durmaz’ın üç sayılık atışıyla başlarken bu dakikadan sonra skora katkı vermeye başlayan De Vaughn art arda bulduğu isabetler ile 12 sayıya kadar ulaşırken takımını da 28-21 önde tutmayı başardı. Nando De Colo ile skora tutunan Fenerbahçe Beko bu çabası sonrasında ilk çeyreği 28-24 geride kapattı.

İkinci çeyreğe De Vaughn’ın sayılarıyla başlayan TOFAŞ skoru 36-28’e getirdi. İlerleyen dakikalarda Bobby Dixon’ı sayılarıyla oyuna tekrar ortak olan Sarı Lacivertli ekip skoru 36-35’e getirdi. Çeyreğin geride kalan dakikalarında takımlar karşılıklı hücumlardan sayı bulurken ilk yarının son bölümüne TOFAŞ 43-42 önde girdi ve ilk yarıyı da 1 sayıyla 51-50 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe Lorenzo Brown ve Edgaras Ulanovas’ın basketleriyle başlayan Fenerbahçe Beko maçta öne geçmeyi başardı. (51-55) De Vaughn’ın sayılarıyla farkı kapatan TOFAŞ son dört dakikaya 59-57 önde girdi. İlerleyen dakikalarda takımlar karşılıklı sayılar bulurken son bölümde oyuna ağırlığı koyan Fenerbahçe Beko son çeyreğe 66-73 üstün girmeyi başardı.

Son çeyreğe Bobby Dixon ve Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık isabetleriyle başlayan Fenerbahçe Beko maçta ilk kez farkı çift haneli sayılara çıkarttı. (74-84) İlerleyen bölümde De Vaughn ile sayılar bularak farkı eritmeye çalışan TOFAŞ bu çabasında başarılı oldu ve takımlar son saniyelere Fenerbahçe Beko’nun 1 sayı üstünlüğüyle geçti. (97-98) Maçın son bölümünde karşılaşmanın en skorer oyuncusu De Vaughnn Akoon Purcell’e yapılan serbest atışlar sonucunda Purcell son serbest atışı kaçırırken Fenerbahçe, ING Bank Basketbol Süper Ligi’nin altıncı haftasında sahadan 104-103 galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe Beko, ligde 6. maçını da kazandı.

Trendbasket

fenerbahçe beko tofaş