Ali Koç'un hayali gerçekleşiyor

Fenerbahçe
Ali Koç'un hayali gerçekleşiyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, başkanlığa adaylığı koyduğu ilk günden bu yana hayalini kurduğu Fenerbahçe Akademisi için büyük bir adım daha atıyor.

SERCAN HAMZAOĞLU - HABER GLOBAL ÖZEL HABER

Ali Koç, son olarak genç futbolcuların imza töreninde işaret ettiği bu büyük projeye Haber Global ulaştı.  A Takım’la altyapı takımlarını aynı ortamda buluşturmayı hedefleyen sarı-lacivertliler, bu projeyi kısa bir süre içerisinde Samandıra’da hayata geçirecek.

Samandıra’da mevcut tesislerin hemen yanı başındaki 124 dönümlük araziyi sarı-lacivertli kulüp Fenerbahçe Üniversitesi için almıştı. Ancak üniversitenin Ataşehir’e kurulmasıyla bu arazinin altyapının faydalanacağı futbol sahaları için kullanılması kararlaştırıldı.

Bunun için gerekli prosedürleri sağlamak adına Başkan Koç ile yönetimi yoğun bir çaba sarf etti ve izinler alındı. Resmi imzaların atılmasının ardından Başkan Ali Koç hayalindeki projeyi kamuoyuna detaylarıyla anlatacak.

Söz konusu arazi Maltepe askeri bölgesinde ve Samandıra Tesisleri’ne 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

HAZIRLIKLAR UZUN SÜREDİR YAPILIYOR

Başkan Koç, hayalindeki projenin hazırlıklarını çok uzun süredir yapıyor.

Ali Koç, henüz başkanlığa seçilmeden adaylık sürecinde 19 Mart 2018’de “Bizim hayalimiz kurduğumuz akademide en az 7 sahanın olduğu, altyapı ve A Takımın aynı tesiste olmasıdır” açıklamasını yaparak hayalini dile getirmişti.

Arada geçen 4 yıllık süreçte de benzer açıklamaları bulunan ve bu projeyi hayata geçirmek için mücadele eden Ali Koç, hazirandaki olağan seçimli genel kurulda “Öyle bir akademi olacak ki Türkiye’de değil yurt dışında da emsal olacak. Bu projenin 7 milyon eurosu hazır daha fazla gerekirse ben şahsen temin edeceğimi biliyorum.” demiş ve arazinin Samandıra’ya 3-4 dakika uzaklıkta olduğunu anlatmıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ali Koç fenerbahçe sercan hamzaoğlu Fenerbahçe haberleri