Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çok sert yanıtlar: "Galatasaray, Türk futbolu için bir beka sorunudur"

haberglobal.com.tr
Fenerbahçe Ali Koç
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çok sert yanıtlar: "Galatasaray, Türk futbolu için bir beka sorunudur"
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Koç, basın toplantısında oldukça sert ifadeler kullanarak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i eleştirdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

"Galatasaray'ın Türk futbolu için nasıl bir beka sorunu olduğunu anlatacağım. Bir puan kaybı sonrası veya işler iyi gitmeyince ortalığını birbirine katarlar ve bu durumdan nemalanırlar. Sezon bitince 'her şeyi açıklayacağız', ' Ligi bitirtmeyiz' derler sezon bitince suspus olurlar. İşler istedikleri gibi gidince 'sağ duyulu olalım' derler.

Rakibimizin DNA'sını sizlere anlatayım; Samimiyetsizlik ve riyakarlıklardan ibaret. Tenhada ayrı umumide ayrı söylem içerisinde bulunurlar. Kendilerine yapılmasını istemediklerini başkalarına hiç çekinmeden yaparlar. Ortalığı karıştırıp bundan da nemalanırlar. İstediklerini elde edebilmek için hak yemekten hiç çekinmezler. Tehdit, şantaj ve itibar suikastı yaparak hakemleri ve TFF Kurulları'nı tehdit altında tutarlar.

Sadece kendilerini akıllı diğerlerini saf görürler. TFF Başkanı ve Yönetim Kurulları ile Galatasaray arasındaki ilişkiyi çözemedik. Kulüpler Birliği'nin açıklamasına şerh koyarak TFF'ye adeta şerh koydular.

"ARANIZDAN BİRİSİ ÇIKIP SÖYLEMİYOR MU?"

Çok kısa bir süre sonra ise TFF'yi tarihin en kötü yönetimi olarak istifaya davet ettiler.

Fenerbahçe hakkını aramak için 19 Mart'taki Alanyaspor maçının devre arasında bir paylaşım yaptı.

Olayın üstünden 10 gün geçtikten sonra bire bir aynısını kendileri yaptılar. Aranızdan biri çıkıp söylemiyor mu? 'Aynı şeyi biz yaptık' diye.

"BASKI YAPARAK İSTEDİKLERİNİ ELDE ETMEYE ALIŞMIŞLAR"

Bunların taktiği insanların üstünde baskı kurmak. İddialarda bulunarak insanlara itibar saldırısında bulunurlar. Buradaki temel hedef; söz konusu kişiyi kamuoyunun önüne atmak. Murat Ilgaz için 'Fenerbahçeli' dediler.

PFDK Başkanı için 'Sırtında Fenerbahçe formasıyla kararlar almaya devam ediyor' dediler. MHK Başkanı Lale Orta'yı Fenerbahçeli olduğu iddiasıyla baskı altına almaya çalıştılar. TFF Başkanı bunları susturacağına Lale Orta'nın linç edilmesine çanak tuttular.

Mevcut TFF Başkanı Galatasaray Kongre Üyesi, kulüpte yöneticilik yapan birisi de geçmişte Koç Holding'de görev yapmıştı ama bunları görmezden geliyorlar. Baskı yaparak, saldırarak istediklerini elde etmeye alışmışlar.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çok sert yanıtlar: "Galatasaray, Türk futbolu için bir beka sorunudur" - Resim : 1

"SİZ DE BİZİM GİBİ YABANCI HAKEMİ DESTEKLEYİN"

Siz de bizim gibi yabancı hakemi destekleyin. Bu sizin için en büyük samimiyet testidir. Türk hakemlerine güveniyorsunuz ama sadece Fenerbahçe maçlarında güvenmiyorsunuz. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yaptığınız için büyük bir beka problemisiniz.

Yabancı hakem istemezler, Avrupa'da yabancı hakemlerin nasıl maç yönettiğini görüyorlar. Kendilerini, Avrupa'da yere atıyorlar ama onlar "Kalk" diyor. Tabii istemezler.

"GALATASARAY YABANCI HAKEMLERİ TÜRKİYE'DE İSTEMEZ ÇÜNKÜ..."

Galatasaray yabancı hakemlerin Avrupa'da nasıl maç yönettiğini gördüğü için yabancı hakemlerin Türkiye'de görev yapmasını istemez. Çünkü en iyi sonuçları Türk hakemlerle alırlar. Hülleli transfer yapmada, oyuncu ayartmada, çıkarlarına göre transfer haberleri çıkartmada, çıkarlarına göre yanlış bilgilendirme yapmada da şampiyonlar ligindeler.

Bu ülkede bir tek kulüp çıkıp 'Fenerbahçe oyuncumuzu ayarttı' diyemez. Ama Galatasaray oyuncunun menajerini ikna eder, ayartır sonra da kulübünü köşeye sıkıştırıp oyuncuyu o şekilde alır.

Taylan Antalyalı, Oğulcan Çağlayan'ı bu isimlere örnek verebiliriz. Ya da oyuncuları kadro dışı bıraktırırlar.

Mame Thiam tam da Kayserispor-Galatasaray maçı öncesinde kadro dışı bırakıldı. Daha sonra Pendikspor'a transfer oldu.

Üç İstanbul kulübünün (Eyüpspor, Pendikspor ve Galatasaray) birbirlerine yakınlığı herkesin malumudur. Alın size koalisyon. Sizin altını dolduramadığınız gibi bir koalisyon değil.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çok sert yanıtlar: "Galatasaray, Türk futbolu için bir beka sorunudur" - Resim : 2

"O KADAR CÖMERT SPONSORLARI VAR Kİ..."

4 futbolcu var; Resmi kontrattaki bedellerin gerçeği yansıtmasının mümkünatı yok. İradeli bir federasyon olsa beni çağırır görüşür. Futbolcuya ödeyecekleri bedel ile resmi sözleşmede yazan bedel arasında fark var. Yeri gelir sponsorluk, yeri gelir imaj hakları yeri gelir gayrimenkul anlaşmasıyla bu farkları kapatırlar. O kadar cömert sponsorları var ki isimlerinin açıklanmasını kesinlikle istemezler.

"MORUTAN TRANSFERİ LİMİT AÇMAK İÇİN KULLANILDI MI?"

3 milyon euro'ya Morutan'ı sattıklarında 'müthiş bir başarı' olarak kamuoyuna sunulmuştu. Meğerse belli sayıda ilk 11'de oynama şartı varmış. O yüzden Ankaragücü Morutan'ı ilk 11'de oynatmıyor. Bu 3 milyon euro transferde limit açmada kullanıldı mı? Bunu öğreneceğiz.

"TFF'NİN ELİNDEKİ KAYITLARIN AÇIKLANMASINI İSTİYORUZ"

Pek çok kişi tarafından bu konu dile getirildi. Bir konudan 20 kişi haberdarsa o konunun gizli kalması imkan dahilinde değildir. Abdulkadir Bitigen, hakem eğitim seminerinde Galatasaray-Antalyaspor maçında yanlış penaltı verdiğini itiraf ediyor.

Hugh Dallas'ın katıldığı bir toplantı yapılıyor. Dallas, Abdulkadir Bitigen'e Antalyaspor maçındaki penaltı hakkındaki görüşünü soruyor. Abdulkadir Bitigen, yanlış penaltı kararı verdiğini tüm hakemlerin önünde itiraf ediyor. Anlık bir yanılma da yok. Ekran başında da penaltıya hükmetti. Sonra da bu penaltının yanlış olduğunu itiraf ediyor.

TFF Başkanı'na Abdülkadir Bitigen olayını sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Bilerek kendisinin katıldığını söylemedim. Halbuki kendisi de katılmış. Biz nasıl mücadele edeceğiz. Bu kayıtlar TFF'nin elinde var ve açıklanmasını istiyoruz.

"FETÖ'NÜN ETKİSİ FUTBOLDA HALA DEVAM ETMEKTEDİR"

Sayın Cumhurbaşkanımız, Yüksek Divan Kurulu'ndaki sözlerinde ve 3 Temmuz 2021'de yazdığı mektupta "Sürecin en canlı şahitlerinden ve mağdurlarından biri Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. FETÖ'nün yargı marifetiyle Türk futbolu dizayn etme çabası, Fenerbahçe'nin dik duruşu ile gerçekleşmemiştir" demiştir. Bunların etkileri, futbolda hala devam etmektedir.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Dursun Özbek'e çok sert yanıtlar: "Galatasaray, Türk futbolu için bir beka sorunudur" - Resim : 3

"FENERBAHÇE'YE FETÖ KONUSUNDA ÇAMUR ATACAK EN SON KURUM SİZSİNİZ"

Son dönemde ülkemizde ilginç gelişmeler oluyor. 12 Şubat 2024'te elebaşının videosu yayınlandı. Bazı kesimler bunu diriliş videosu olarak lanse etti. Aynı gün FETÖ'den ihraç edilen hakim ve savcıların göreve geldiği Sabah Gazetesi'nde çıktı. Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli tepki gösterdi. Garip bir hava var. Ne tesadüfi Galatasaray bu süreçte ortaya çıkıp "Bu ateş üfleyerek sönmez" lafını gündeme getiriyor. Acaba Fenerbahçe'ye bu şekilde saldırmaya cesaret etmeniz, son dönemin cesareti mi?

Fenerbahçe'ye FETÖ konusunda çamur atacak en son kurumun başında siz gelirsiniz, Galatasaraylılar...

"NEYİN, NE OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLARSIN"

Rakibimizin atanmış başkanıyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Şunu kastediyoruz, Sayın Başkan birkaç kez niye üçüncü kez başkanlığa geldiği sorulduğunda 'Sayın Cumhurbaşkanımız rica etti' dedi. Öğrendim, dışarıdan birkaç dokunuş olmuş. Son dönemde tenhada nasıl, umumide nasıl bir kişi olduğunu anlatacağım.

Algı işleri bunların DNA'sında olduğu için gidecekleri yolun sınırı yoktur. İddia ettiği hayali koalisyonları tanımlarken, Çanakkale Savaşı'nda düşman güçlere karşı yapılan mücadeleye benzetiyor. Hadi oradan! Cesaret hapı mı almış, yaşı itibarıyla mı? Git Zaferin Rengi filmini izle Sayın Başkan... Neyin, ne olduğunu daha iyi anlarsın."

"3 TEMMUZ'DAKİ GİBİ DİMDİK AYAKTA DURMALIYIZ"

Asla oynadığımız şey futbol değil. Ahlak yoksunu ve vicdansız bir yapıyla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu sezon bu şartlarda topladığımız puanlar bir mucizedir. Dolayısıyla saha içindeki mücadelemiz kadar saha dışında da takımımıza destek olmaya yönelik gayretlerimiz çok önemlidir.

Bu zihniyete karşılık dimdik ayakta durmalıyız. 3 Temmuz'da FETÖ ile nasıl mücadele ettiysek bu camiayla da o şekilde mücadele etmeliyiz.

"BİZİM İÇİN ŞAMPİYONLUĞA ÇIKAN YOLLAR HER ZORLU OLMUŞTUR"

Fenerbahçe camiası en ağır saldırılara maruz kalsa da haram kupalar kazanmak için bu memleketin evlatlarını birbirine kırdıranlardan olmadı ve de olmayacak. Fenerbahçemiz yine iftiracıların pusucuların hedefindedir. Bunlar şampiyon yapılmaya alışmışlar. Bunlar kayrılmaya alışmışlar.

Futbol takımımız büyük bir mücadeleyi sürdürüyor. Yolumuz çok zor. Bizim için şampiyonluğa çıkan yollar hep zorlu olmuştur. Hocamıza ve oyuncularımıza güveniyoruz ama keşke sisteme de güvenebilsek. Burada sorumlu olanlara sesleniyorum. Herkesi mutlu etmeye çalışmayın. Milyonların hakkının sorumluluğunun sizin üzerinizde olduğunu unutmayın."