Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, transferler ile ilgili konuştu

Fenerbahçe Türkiye Bankalar Birliği Transfer Eljif Elmas Ali Koç kulüplerin borç yapılandırması
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, transferler ile ilgili konuştu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 1 veya 2 stoper, bir 6 numara ve bir forvet daha alacağız dedi. Koç, Bankalar Birliği ile bir hafta 10 gün içerisinde de kredi yapılandırma sözleşmesinin de imzalanacağını açıkladı

Finansal Fair Play kararıyla ilgili konuşan Ali Koç, "Çok şükür men kararı çıkmadı. Hem gelir hem prestij açısından önemli. Kadro kısıtı, pozitif transfer dengesi ve para cezasını bekliyorduk. UEFA biliyor ki, biz bu tabloyu devraldık. Fener Ol kampanyasına önem vermişlerdir, sermaye artırımına önem vermişlerdir. Şeffaf olmak kararlarında olumlu etkiler yapmıştır. Bankalar Birliği ve TFF talimatnamesini de üst üste koyduğunuzda olumlu bir karar çıkmıştır. Bu noktaya gelinmiştir. Taraftara teşekkür ediyorum." dedi.

"BANKALAR BİRLİĞİ'YLE BİR HAFTA 10 GÜN İÇERİSİNDE İMZALAYACAĞIZ"
Bankalar Birliği tarafında görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Koç, "Bir hafta 10 gün içinde biz de imzalayacağız. Gönül isterdi ki muhtaç olmayalım. İnşallah mali bağımsızlığımızı, devraldığımız borç batağı durumundan omuz omuza çıktığımız zaman, çok daha sağlıklı kararlar görebiliriz" ifadelerini kullanırken 'Fener Ol' kampanyasıyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. 

"Fener Ol için inşallah bu yılki 200 milyon TL rakamını yakalarız. Geçen sene 41 bin kombine sattığımız durumda yarattığımız gelir 105 milyon liraydı. Yani Fener Ol, tribün gelirlerinden yüzde 50 daha fazla performansı şimdiden sergiledi. Bu çok büyük başarı. UEFA kararı ve Fener Ol bize sadece nefes aldırmak için yeterlidir. Sıkıntılı bir yolculuk var önümüzde. Fener olmaya devam etmeliyiz. Bir SMS diyerek geçmeyin. Sadece Acun Ilıcalı'nın kampanyasında 1.1 milyon SMS, toplamda 1.6 milyon SMS atıldı. Eşi benzeri olmayan bir katılımdır ama camiamız potansiyelinin çok çok gerisindedir. 
Mustafa Bey potansiyelin yüzde 5'i dedi. İnşallah bir daha böyle bir borç batağının içine düşmeyeceğiz. Ağustos'tan sonra devam ettireceğiz" diyen Koç, Galatasaray'ın kampanyayla ilgili eleştirilerine ise "O seviyeye düşmeyeceğiz. Kendi hocasına ödenen tazminatla ilgili söyleyeceklerimiz bitmedi. İnsanların kayrıldığı zaman değerli kaynakların nasıl heba edildiğini daha iyi anlayacaksınız. Mahkemede kendinizi doğru düzgün savunamazsanız mahkeme öyle karar verir" dedi. 

"ALTYAPIDAN DAVID BADIA KEŞKE GİTMESEYDİ"

Altyapı ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yapan Koç, "Bu konuda önceliğimiz değişmedi. David Badia çok ısrar etmemize rağmen ayrıldı. Biz geldiğimizde ne bir dosya ne istatistik, hiç bir şey almadık. tek aldığımız idman saatleriyle ilgili bir bilgiydi. Onun dışında Comolli'ye altyapıda çok da yetenekli futbolcu olmadığı bildirildi. 2 sene evvel Fenerbahçe U21 takımı Türkiye şampiyonu oldu. Ne hikmettir ki o takımdan hiçbir futbolcu A takıma geçemedi. Ama o takımdan Merih Demiral şu an Juventus'ta, Doğan Aksu'nun Lille'e transfer olacağı söylenir. O takımdan Recep Niyaz çıktı, Türkiye Kupası'nda bize iki gol atan Yasir Subaşı çıktı. Bolu'da oynayan Melih Okutan çıktı. Bu futbolcuların hiçbiri maalesef Fenerbahçe'ye yar olmadı. Bir tek Yasir Subaşı'ya parantez açabiliriz. Çünkü Yasir, bizim dönemimizde gitti. Biz Yasir'i geri alma maddesiyle göndermiştik. 1 milyon liraya geri aldık. Aynı şekilde bir kar ve bonservisle Kayserispor'a verdik. Altyapıdaki arkadaşlara sorduk, dediler ki biz A takıma yolladık, onlar beğenmedi. Hasan Çetinkaya'nın bir demeci var, 'Bize bu futbolcular iletilmedi' diye. Bir sıkıntı vardı. David Badia bize binlerce sayfalık raporlar bıraktı. Her bir futbolcu için her türlü performans, sağlık, teknik, mental, biyolojik, kas, kaç maç oynadıkları, maçlardaki istatistikleri ve binlerce data kulübümüzün kurumsal hafızasında. Kendisinin şu ifadesi var: 'Burada bir yabancı barınamaz'" dedi. 

Forma dağıtımıyla ilgili yaşanan sıkıntıya ilişkin özür dileyen Ali Koç, "biz 444 1 907'li numaradan aradık. Ve bugün öğrendik ki bazı üyelerimiz reddetmişler konuşmayı. Niye reddetmişler? Haklı olarak reddetmişler. Biz sürekli bağırıyoruz, 'Telefon satışımız yok, dolandırıcılara dikkat edin' diye. Sizler de bu konuya hassas olduğunuz için teşekkür ediyorum. Biz bunu düşünemedik" diyerek üyelerden özür diledi.

"4 TRANSFER DAHA YAPABİLİRİZ"
Yeni transferlerle ilgili de açıklama yapan Ali Koç, bundan sonra transfer yapılacak pozisyonları da tek tek açıkladı. Koç, Fenerbahçe transfer politikasını şöyle açıkladı: "Yeni transferlerimizi, burada da bizi hedef alan odaklar, kullanıyorlar. Bu sene tamamen hocamızın arzuları doğrultusunda bir transfer politikası belirledik. Tenkit ediliyoruz. Biz futbol kulübüyüz niye öbür taraflara transfer yapıyorsunuz diye. Ama biz dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Evet mali sıkıntılar içindeyiz. Ama biz sadece futbol kulübü değiliz. Futbolda ayrışmak o kadar kolay değil. bana göre şu ana kadar yaptığımız 7 transfer doğru isimlerdir. Transferlerimiz bitmemiştir. Bir veya 2 stoper, bir 6 numara ve bir forvet daha alacağız. Ama ne yazık ki, içinde bulunduğumuz koşulları da düşünürseniz öyle parayı basıp alamıyorsunuz. İşin gerçeği var. O gerçekler çerçevesinde doğru olduğuna inandığımız transferleri yapıyoruz. Gary Rodrigues'in geliş şekli büyük bir başarıdır. Suudi Arabistan'dan kaynağını da henüz bulamadığımız bir açıklama var. Biz ne dediysek öyledir. İsteyen sözleşmeleri de gösteririz. Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum; evet biz de bu işlerin daha çabuk olmasını isteriz ama merak etmesinler biz bu takımı şampiyon yapacağız. 

Eljif çok genç yaşta çok büyük bir iş başardı. Çok disiplinli, ciddi, gençliğin verdiği duyguyla disiplinsiz davranmayan, geleceği çok parlak bir futbolcumuz. İnanıyorum ki kulübümüzü en iyi şekilde temsil edecektir. Kulübümüze de çok ciddi bir gelir elde ettik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Fenerbahçe transfer haberleri Ali Koç Eljif Elmas Bankalar Birliği borç yapılandırması