Ali Koç: "Haftalardır susuyoruz, insan hatası demekten çok daha ötesi var"

Fenerbahçe Ali Koç
Ali Koç: "Haftalardır susuyoruz, insan hatası demekten çok daha ötesi var"
DepoPhotos

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hakem hatalarına karşı haftalardır sustuklarını belirterek, "İnsan hatası demekten çok daha ötesi var. Sistemden kokular geliyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV'de gündeme dair açıklamalar yaptı.

Ligin ilk 7 haftasında çok garip pozisyonlar yaşadıklarını söyleyen Koç, "Neredeyse her maçta skora etki edecek hatalar yaşadık. Bazı yabancı oyuncularımız, özellikle tecrübeliler hayretler içindeler. Buna rağmen hocamız ve oyuncularımız saha dışıyla hiç ilgilenmediler, onlarla biz ilgileneceğiz.

Fenerbahçe son 3 sezonda galibiyet sayısıyla, attığı yediği gollerle rakiplerinin çok ötesinde ve burada bir şampiyonluk yok. İnsanın canını en çok acıtan bu. Son 3 sezon Fenerbahçe'ye sistematik bir şekilde önüne engel koyma durumunun en güzel tablosu bu.

Her sene "Fenerbahçe şampiyon!" deniyor. Bu sene daha adını koyamadılar sezonun! Rıdvan Dilmen Sezonu, Lale Orta Sezonu... Bakalım bu sene ne olacak! Bu sezona çok iyi başladık ama henüz bir şey kazanmadık. Haftalardır susuyoruz. İnsan hatası demekten çok daha ötesi var. Sistemden kokular geliyor. 

Neden Avrupa'da hakemlerden şikayet etmiyoruz? 7 haftada sadece biz değil, herkes çok şikayet ediyor! Hatalarda patlama var! Fenerbahçe'ye çok kolay sarı kart çıkıyor. Dayak yiyoruz, rakibe kart çıkmıyor. Bu kartların maliyetini ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Sonuçları etkileyecek müdahaleler yapamıyorlar ama ufak ufak ağaçtan parça koparıyorlar. Biz çok endişeliyiz.

Bu sene bize 'hakemi de yeniyorsunuz' diyorlar. Yahu biz hakemi neden yenmek zorundayız? Kötü oynayacağımız günler de olacak. O zaman ceza mı çekeceğiz? Neden hakemi yenmek zorundayız ki?" şeklinde konuştu.

"HAKEM ATAMALARINDA MANİPÜLASYON YAPILIYOR"

Hakem atamalarında manipülasyon yapıldığını söyleyen Koç, "Birkaç çürük elma dışında, sesi çıkmayan, yıldızı parlamayan çok hakem var. 8 Mart'ta bir operasyon yapıldı ama biz buna karşı çıktık. Ferhat Gündoğdu belki de haklıydı! Zamanlama olarak yanlıştı belki ama hedeflediği konu olarak belki de haklıydı. Bunu düşünme noktasına geldiğimiz için üzgünüm.

Sonra Lale Orta geldi. Bugünkü MHK'de, geçen MHK'de yer alan isimler var! Ahmet İbanoğlu'nun iyi insan olduğu söyleniyor ama 'Gerçek başkan kim?' deniyor. Mehmet Büyükekşi iyi insanları getirmek istiyor, samimi çalıştığına inanıyorum. Ancak yanlış yöntem ve insanlarla çalışıyor.

Hakemler arasında İzmir gurubu var, bunun sıkıntı yarattığı ve insanların artık seslendirdiği kulağımıza geliyor. Bir de Oğuz Sarvan grubu var. Arka planda onun olduğuna dair bilgiler geliyor. PMİK, hakemleri atayan komite. Burada Ahmet İbanoğlu, Tolga Özkalfa var. Bu atamalar hep 8 Mart etrafında oluyor. VAR'dan sorumlu kişi Tolga Özkalfa. Maaşlı bir profesyonel ama diş hekimi! Yurt dışından hastaları geliyormuş, 5 hakem seminerinden 3'üne katılamıyor! Alper Ulusoy ile Hakan Ceylan'a kalmış sistem! En büyük sorun, MHK Başkanı ve kurul üyeleri, performans incelemiyor. İstediklerini yapıyorlar.

Sahada hakemin izleyeceği görüntüleri VAR'dan veriyorlar. Sahadaki hakemi sıkıntıya sokmak istiyorlarsa başka, iyi karar vermesini istiyorlarsa başka karar veriyorlar! Bu iddialar korkunç! Sıcak bakmadıkları hakeme zor açıdan veriyorlar, sahiplendikleri hakeme başka açıdan veriyorlar. Vay bizim halemize!

Hakem atamalarında manipülasyon var! Yapay zekaya olan güvenimi bitirdiler. İşin içinde yayıncı kuruluş da var. Hata yapan hakemlerin pozisyonlarını, aklayıcı pozisyonlarla üstünü örtüyorlar. Yayıncı kuruluştaki arkadaşlarına 'Şu pozisyonları alma' deniyor. Bir maçtaki pozisyon, Trio programından çıkarılıyor. Böyle bir şey yayıncıya kadar gidiyorsa, son derece endişe verici. Sadece görüntü değil, istatistiklerle de oynuyorlar. Bunu TFF'nin bilmesinin imkanı yok.

Hakemler çok zekidir, mesajları iyi alırlar. Geçtiğimiz yıllarda 5 hafta seri yaptığımızda, bizim kazandığımız maçların hakemleri, bir sonraki hafta görev alamadı. Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Koray Gencerler'in dikkatli bakılması gereken isimler olduğu konuşuluyor. Bundan sonra 'Sen misin adımızı veren' diyebilirler. Geri adım atıp 'Hata mı yapıyoruz?' da diyebilirler. Bizim maçlara gelemeyecek noktaya gelirler! Çok açık söylüyorum! 3-5 adamın elinde oyuncak olamayız! Bu iş böyle gitmez! Sayın Mehmet Büyükekşi ne yapacak? Geçmiş başkanlar gibi üstüne gitmeyebilir! Bize tarafsız ve cesur insanlar lazım!"

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Ali Koç