Ali Koç: "Filmi geri sarabilseydim, başkanlık için bir yıl daha beklerdim"

Fenerbahçe
Ali Koç: "Filmi geri sarabilseydim, başkanlık için bir yıl daha beklerdim"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçmişe dönebilse sarı-lacivertli kulübün başkanlığına aday olmak için bir sene daha beklemeyi tercih edeceğini söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, katıldığı Derin Futbol Programı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"FİLMİ GERİYE SARABİLSEM BAŞKANLIK İÇİN 1 YIL DAHA BEKLERDİM"

"Filmi geri sarabilseydim, başkanlık için bir yıl daha beklerdim. O zaman kulübün içinde bulunduğu bu sıkıntılı durum, daha da su yüzüne çıkacaktı. Gemiyi yüzdürebilmek için maddi ve manevi çok ciddi dokunuşlar gerekiyordu. Keşke o dokunuşların sonunda bazı şampiyonluklar olsaydı. Kısmet buymuş."

"2011'DEN BU YANA HAKKI EN ÇOK YENEN KULÜP FENERBAHÇE'DİR"

"2011'den bu yana baktığımızda Fenerbahçe, telafisi olmayacak şekilde hakkı en çok yenen kulüptür. Sayın Ali Şen döneminde başlayan biz ve diğerleri... Bir ayrıştırıcı unsur oldu ve buna katılıyorum. Bugün aynı şey başka kulüpler için de geçerli olmaya başladı. Ancak bu, hakkımızın yenmesine sebep olamaz."

"TÜRK FUTBOLU TRABZONSPOR'UN ODAĞI ETRAFINDA DÖNÜYOR ŞU AN!"

"Türk futbolu bir şehir takımının odağı etrafında dönüyor şu an. Bu herkes için tehlikeli, o takım için de tehlikeli. Yapılan yanlışlara kimse ses çıkarmazsa kanıksıyoruz, yanlışlar norm haline geliyor. İş artık öyle bir boyuta geldi ki birilerinin çıkıp konuşması lazım."

"BÜTÜNE BAKTIĞINIZDA TRABZONSPOR'A İYİ DESTEK VAR HAKEMLERDEN"

Mart ayında Trabzonspor için yaptığı, "Trabzonspor, ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp da 'Hakemler sayesinde puanları alıyorlar' demesini kabul etmem. Çok iyi bir kadro kurdular ve tesadüf değil." açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ali Koç, "O aşamada 'Açık ara en iyi futbolu oynuyorlar' dedim. Ama sonrasında puan kayıpları başladı. Nispeten yaşlı bir kadro. Aynı basın toplantısında Türkiye, Trabzon'dan büyüktür de demiştim. Bana Trabzonspor'un hakem hataları nedeniyle puan kaybettiği bir maç söyleyin. Bazı maçlar vardı ki şiir gibi top oynadılar. Bütüne baktığınızda, iyi de bir destek var hakemlerden. Mesela penaltı pozisyonunu yorumladığınız Adana Demirspor maçı... O maçta bir mağlubiyet olsaydı, 8 puana düşüyordu. Trabzonspor bence yine de olabilirdi ama tarihsel olarak durumları son saniyede şampiyonlukları kaybetme, sevgili Abdullah Avcı'nın son haftalarda şampiyonluk kaybetmesi filan..."

"HAKEMLİKTE SINAVLAR KALDIRILDI, TORPİLLE HAKEM ATANIYOR!"

"Hakemlik müessesinde bütün sınavlar kaldırıldı. Dil sınavı, atletik performans, kural sınavları kaldırıldı. Sınav kalmadı sınav. Torpille hakem atanıyor. Peki bu hakemler ne için atanıyor? Belki de gelecek 10 yılın alt yapısını yapıp belli bir hizmete amaç için."

MESUT ÖZİL AFFEDİLECEK Mİ?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 'kadro dışı bırakılan Mesut Özil affedilecek mi?' sorusuna şu sözlerle yanıt verdi: "Mesut Özil'in kendisiyle konuşmadık. Ama menajeriyle bugün konuştuk. İki taraf için de hayırlısını istiyoruz bunu da istişarelerle belirleyeceğiz. Bugün olsa Mesut'u yine alırdım, neden almayayım? Fırsat transferiydi. Mesut gibi bir dünya yıldızını kim istemez?"

"İSMAİL KARTAL 10 NUMARA 5 YILDIZ İŞ ÇIKARDI"

"İsmail hoca göreve gelirken para-pul konuşmadı. Kayıtsız şartsız geldi. Göreve gelirken hocamıza gelecek sezon üst düzey ve dünya çapında tanınan bir hoca aramamız olduğunu, bunlardan birinin Löw olabileceğini açıkça masaya koyduk. Ne bir saniye bile demotive oldu ne de bir iç karışıklık yaşadık. Onun sayesinde oyunu domine eden Fenerbahçe'yi izledik. Her şeyden önemlisi takım ruhunu ayağa kaldırdı. Samandıra'yı en verimli hale getirdi. Ben kendisine ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 10 numara 5 yıldız bir iş çıkardı.

Bazen gönlünüz bir şey der, mantığınız başka bir şey der.

Bizim çalışabileceğimiz iki tane hocamız var şu an. Biri doğal olarak İsmail Kartal diğeri de Jorge Jesus. Biz kimi seçersek seçelim bizim taraftarlarımız yine mutsuz olacaktır. Biz çok garip şeyler yaşadık bu sezon. Son Karagümrük maçında 2-3 dakika var maçın bitmesine takımı ıslıkladılar. Ben hayatımda görmediğim bir şey gördüm, bir maçta Serdar Dursun penaltı atacak, tribünler Arda'yı istiyor, Serdar Dursun topu alınca kendi oyuncumuzu yuhaladık. Taraftarımızın da aynaya bakıp biz nerde yanlış yapıyoruz demesi lazım. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında kenetlenmemiz lazım. İsmail hocayla devam edersek 'bize A+ hoca sözü verdiniz' diyip 2 maç kötü giderse az önce bahsettiğim tepki durumu, veya A+ hocayı seçersek 2 maç kötü giderse 'İsmail hoca vardı niye onla devam etmediniz!' argumanları her zaman olacaktır. Onlardan rica ediyorum, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorsanız, bütün dış etkenlerden bağımsız tek vücut olmamız lazım. Teknik direktör konusunda ne noktada olduğumuzu Pazartesi gününe kadar açıklayabiliriz. Sezonu çok erken açacağız. Sezon öncesine yeni antrenörümüzle başlayacağız."

"KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

"Haziran'da Genel Kurul var, başkanlarımızın takdiridir seçerler seçmezler; Kulüpler Birliği Başkanlığına aday olmayı düşünüyorum."

"EKREM İMAMOĞLU'YLA İŞİ TATLIYA BAĞLADIK"

"Sayın Ekrem İmamoğlu bir tweet attı. Fenerbahçe'yle alakası olmayan ve ailemi karıştıran... Konuştuk, iş tatlıya bağlandı."

"GELECEK SEZON 5 YILDIZI TAKACAĞIZ"

"Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluğunu reddetmek, Türkiye Cumhuriyeti'ni yok saymaktır. TFF hiçbir şeyi izah edemiyor. Gelecek sezon biz 5 yıldızı takacağız, TFF isterse ceza versin."

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI NASIL BİRİ OLMALI?

"Bir evvelki Federasyon başkanımıza bakalım, muhtelif sebeplerden dolayı, belki kendinden kaynaklanıyor olabilir, ailevi durumlar olabilir, yumuşak karnı vardı. Sessizce geldi sessizce gitti. Devletle çok iş yaptığı için bence o da yumuşak karın. Yumuşak karın yani kullanılmaya müsait. Başkan adayı kadar Yönetim Kurulu'nun kimlerden oluştuğu da önemli. Yok o şirketin sahibinin oğlu, yok bunun damadı... Futboldan anlayan insanların olması lazım. Futbol için kalbi atan insanların olması lazım. Değişik eğitim sevilerinden gelen; mesela hukukçu, pazarlamacı, iletişimci, futbolcunun kendi, belki hakem. Futbolun bütün değer sürecini etkileyen süreçlerden bilgi sahibi, tecrübeli, itibarlı insanlar olmalı. Şunu demek istiyorum buraya aday olacak kişinin ailesinde herhangi bir suç örgütü, terör örgütüyle ilişki noktasında soru işareti bırakmayacak bir isim olmalı. İş adamıysa bankalara borcu olmamalı, mali açıdan sıkıntılı olmamalı. Başkaları tarafından yönlendirilmeye müsait biri olmamalı.

'Beyefendi böyle istiyor' diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin kullanıldığını söyleyen Ali Koç, "Beyefendinin haberi yok. 'Beni siyasete çekmeyin' diyor. Yaşananlar ne yazık ki, ismi çok zikredildiği için, ona zarar veriyor. Hatta bağlıyor orayı."

"FATİH TERİM ADAY OLURSA DESTEKLEMEYİZ, ÇÜNKÜ BİZE ADİL REKABET ORTAMI LAZIM"

'Fatih Terim başkanlığa aday oldu diyelim, düşünceniz ne olur?' sorusuna Ali Koç, "Yanlış olur, desteklemeyiz. Çünkü bize adil rekabet ortamı lazım."

"BEŞİKTAŞ'A BABADAN DOLAYI SAYGIDA VE SEVGİDE KUSUR ETMEM"

"Beşiktaş'a babadan dolayı saygıda ve sevgide kusur etmem. Beşiktaş konusunda hassasım!

Geçen senenin sonuna bir dönelim. Başkan ve yönetici, futbolcu seviyesinde, son haftalarda bize imalı mesajlar verildi. Sanki biz teşvik primi veriyormuşuz gibi. Oradan üzüntümüz vardı, yazıştık. Özel olduğu için cevabı söylemeyeceğim. Ahmet Bey'e sevgim ve saygım yüksektir. Kendisi taraftarıyla olan diyaloğunda beni kastetmediğini söyledi. O öyle dediyse öyledir. Ancak bana öyle gelmiyor. "Ali Koç'un gazına mı geliyorsunuz?" diyor açıkça. Benim ismimi söylüyor.

Beşiktaş konusunda ben çok hassasım. Vincent Aboubakar ve Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye geleceği söylendi. Açtım telefon ve böyle bir şey olmadığını söyledim. Dorukhan Toköz'de de tavrımız ortada. Bize bu imalar ve son olay, fazlasıyla canımızı sıktı. Ama bunlar aşılmayacak olaylar değil."

KİM MİN-JAE SATILACAK MI?

"Kim Min-Kae, Vitor Pereira'nın hediyesi. Son yıllarda Fenerbahçe'ye gelen en iyi stoper. Burada olmaktan çok memnun. Biz onu tutamayacağımızı bilerek aldık ama henüz somut bir teklif yok, inanıyorum ki 1 sene daha kalacak, Dünya Kupası'nı bizdeyken oynayacak."

MERT HAKAN CSKA MOSKOVA'YA SATILACAK MI?

"Mert Hakan'a CSKA Moskova'dan resmi teklif gelmedi. Sadece ilgi yazısı geldi, ancak Mert Hakan satılık değil. Kendisinin sahadaki rolü ve karakteri bizim için önemli. Kaptan olmamasına rağmen..."

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Ali Koç Ahmet Nur Çebi Fatih Terim Mert Hakan Yandaş Kim Min-Jae Fenerbahçe transfer haberleri TFF başkanlık seçimi Trabzonspor Mesut Özil Jorge Jesus Fenerbahçe İsmail Kartal Ekrem İmamoğlu Beşiktaş